18 / 04 / 2024

Sur Yapı, yıl sonuna kadar 5 yeni projeyi hayata geçirecek!

Sur Yapı, yıl sonuna kadar 5 yeni projeyi hayata geçirecek!

Sur Yapı, yıl sonuna kadar toplam beş yeni projede düğmeye basacak



2010 yılında Adapark ve yapılması planlanan Tantavi'deki Çamlıca Projesi'nden toplam 300 milyon TL ciro hedefleyen Sur Yapı, yıl sonuna kadar toplam beş yeni projede düğmeye basacak.

Yılı ağırlıklı olarak yeni projeler geliştirmeye ayıran Sur Yapı, özellikle yılın son çeyreğinde ve 2011´in ilk çeyreğinde geliştirdiği projeler için düğmeye basacak. Sur Yapı, yıl sonuna kadar Tantavi'deki Çamlıca Projesi , Çekmeköy, Bayrampaşa, Kağıthane ve İzmir´deki yeni projelerinde inşaata başlayacak.

Sektörde sürekli olumsuz unsurların dolaştığına dikkat çeken Sur Yapı Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Gürdil, bunları, değişen malzeme fiyatları, bürokratik işlemlerin uzun sürmesi, orta gelirlilere konut üretimini engelleyen arsa spekülasyonu ve kamu kaynaklı haksız rekabetin inşaat sektörünü olumsuz etkilemesi olarak sıraladı. Buna rağmen Sur Yapı´nın çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Gürdil, beş yeni projede tasarım çalışmalarının sonuna geldiklerini kaydetti.

2009 yılı son çeyreğinde satışına başlanan Adapark projesinin birinci ve ikinci etabında satışlara devam ettiklerini belirten Gürdil, "2010 yılı ilk altı ayında toplam 315 konutla projenin yüzde 85´i satıldı ve 106 milyon TL ciro elde edildi. Ağustos´ta 3. etabı satışa çıkarmayı hedefliyoruz. O zaman tüm projede 2010 yılının ikinci yarısında 150 konut daha satarak 60 milyon TL daha ciro beklemekteyiz" dedi.

Karma proje Çamlıca´ya

Farklı bir proje kazandırmak üzere olduklarını ifade eden Gürdil, "2010 yılında ilk yarısında tasarım çalışmaları tamamlanan Tantavi'deki Çamlıca Projesi 44 katlı bir kule ile 10-15 kat arası değişen 5 yatay blok üzerinde gerçekleşecek. Burada toplam bin 50 konut inşa etmeyi planlıyoruz. Bu projenin cirosunu 500 milyon USD olarak hesapladık. Eylül ayında başlayacak olan satışla bu yıl 100 milyon USD gelir bekliyoruz. Tantavi'deki Çamlıca Projesi ve Adapark, bu yıl gelir elde ettiğimiz iki projemiz oluyor" şeklinde konuştu.

Avantajı ulaşım kolaylığı olacak Tantavi'deki Çamlıca Projesi'ne ilaveten tasarım çalışmaları devam eden 4 yeni proje daha gerçekleştirmek istediklerini belirten Gürdil, "Bayrampaşa´da AVM ve konuttan oluşan 45 bin metrekare arsa üzerinde bir karma proje gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 10 bin metrekare kiralanabilir alanlı açık AVM ile 40 bin metrekare satış alanlı konut ve home-office´ten oluşan projede satış fiyatları metrekarede yaklaşık 3 bin-3 bin 500 USD olacak" dedi. Bayrampaşa´daki projenin merkezi konumu, metro istasyonu ve otoban giriş-çıkışı ile ulaşımda avantajlı bir konumda olduğunu belirten Gürdil, "Altıncı kattan sonra eski İstanbul silüetinin görülebileceği projede satışlara Aralık ayında veya 2011´in ilk aylarında başlanacak" diye konuştu.

Gelişen Kağıthane´ye outlet projesi

Son dönemde Kağıthane´nin Levent´e alternatif bir konum kazandığına dikkat çeken Gürdil, "Kağıthane´de tasarım çalışmaları devam eden yaklaşık 26 bin metrekare kiralanabilir alanı olan ve 225 milyon USD değerinde bir outlet AVM projesi gerçekleştirmek istiyoruz. Maslak, Seyrantepe ve Mecidiyeköy ulaşım aksları için kavşak noktası olan bölge, ulaşım kolaylığına sahip olacak" dedi.

Konutlar Çekmeköy´e yapılacak

Çekmeköy´de 70 bin metrekare yüz ölçümüne sahip arsa üzerinde konut projesi geliştirmek üzere olduklarını belirten Gürdil, "Toplam 100 bin metrekare inşaat alanı olan projede 10 bin metrekare büyüklüğündeki kiralanabilir alanlar ana caddeye cepheli olacak. Satılabilecek 60 bin metrekare alanda 700 konut yer alacak. Konsept tasarım çalışmaları devam eden projede satış fiyatları metrekarede ortalama 3 bin 500 TL seviyesinde olacak. Satışlara ise 2011´in ilk aylarında başlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

360 yat bağlanacak

İzmir´in gelişen bölgesi Bayraklı´da bulunan ve deniz kıyısındaki 45 bin metrekarelik arsada Hayat ve Torunlar Grubu ile birlikte residence ve AVM konsept projesi geliştirdiklerini belirten Gürdil, "Yaklaşık 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM ile 27 bin metrekarelik residence´den oluşan kompleksin önüne 360 yat kapasiteli marina yapılacak" dedi. Residence satış fiyatlarının ortalama 5 bin dolar seviyesinde olacağını söyleyen Gürdil, "Satışlara 2011´in ilk aylarında başlamayı planlıyoruz. Bu proje ile gerek AVM´den ve gerekse residence´den İzmir´in muhteşem körfez manzarası izlenebilecek" diyerek sözlerini bitirdi.
Emlakkulisi

Geri Dön