25 / 04 / 2024

Sur Yapı'dan Güneşli ve Sultanbeyli'ye yeni proje!

Sur Yapı'dan Güneşli ve Sultanbeyli'ye yeni proje!

Sur Yapı, Güneşli ve Sultanbeyli'yi radarına aldı. Toplam 550 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Altan Elmas, "Bölgede çok talep vardı, yeni yatırım planladık" dedi..



Güneşli ve Sultanbeyli'ye odaklanan Sur Yapı, bölgede 550 milyon liralık yatırımla iki yeni projeye hazırlanıyor. Sultanbeyli'de yapılacak Sur Yapı İlkbahar, 250 milyon TL'ye, Güneşli'de yer alacak olan Mirage Rezidans ise 300 milyon TL'ye mal olacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, daha önce aynı bölgelerde yaptığı projelere yönelik artan talepler nedeniyle yeni yatırımlar geliştirdiklerini söyledi. Elmas, "Daha önce Güneşli'de Corridor projesini yaptık. Bunun başarısı ve bölgenin geleceğine inancımızla yeni yerler aramaya başladık. Metro Cash & Carry'nin hemen yanında Nuryıldız Tekstil'e ait arsa için anlaşma yaptık" dedi. 


BİN KONUT PLANLIYORUZ 

Güneşli'de yer alacak Mirage Rezidans, 17 katlı 3 bloktan oluşacak. 342 rezidansın bulunacağı projede 60 dükkândan oluşacak bir de alışveriş caddesine yer veriliyor. 1+1'den 4+1'e kadar daire seçeneklerinin olduğu projede satış fiyatları 340 binden başlayarak, 1 milyon 340 bin liraya kadar çıkıyor. Projelerde yüzde 10 lansman indirimi uygulanacak. Sultanbeyli'de yapılacak Sur Yapı İlkbahar ise iki etap olarak planlandı. Projenin ilk etabında 304, ikinci etabında 200 olmak üzere toplam 504 konut yer alacak. Dairelerin satış fiyatlarının 185 ila 860 bin lira arasında değiştiğini söyleyen Altan Elmas, projenin hemen yanında bulunan arazi sahipleriyle anlaşma sağlanırsa 3 ve 4'üncü etap için de çalışma yapacaklarını belirtti. Eğer anlaşma yapılırsa Sur Yapı İlkbahar projesi bin konuta ulaşacak. Sultanbeyli'de daha önce İdilia projesini geliştirdiklerini, buradaki başarı nedeniyle yeni bir yatırıma başladıklarını anlatan Altan Elmas, "İdilia'da bir yılı doldurmak üzereyiz. 442 konuttan 60 tane kaldı. Bu projede oldukça yüksek talep aldık" dedi. 


GÜNEŞLİ ÖRNEK OLACAK

Elmas, Güneşli'de proje gerçekleştirmenin 'doğru kentleşmeye' katkı sunduğuna vurgu yaptı. Bölgenin imar planlarının da buna izin verdiğini söyleyen Elmas, "Sadece bir site mantığı çevreyle iletişimi kısıtlıyor. Güneşli'de ise konutlar, ticari alanlar, oteller gibi pek çok ünite güzel bir doku oluşturuyor. Bu imar planlarının sayesinde Güneşli'nin 10 yıl içinde güzel bir kent dokusu olacak. Örnek bir bölge olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön