26 / 04 / 2024

Sur'da teröristlerin zarar verdiği tarihi yapılar onarılıyor!

Sur'da teröristlerin zarar verdiği tarihi yapılar onarılıyor!

Terör örgütü PKK’nın zarar verdiği tarihi yapılar restore ediliyor. Tarihi ve kültürel miraslar aslına uygun şekilde restore ediliyor.



Terör örgütü PKK’nın zarar verdiği  başta Sur olmak üzere Diyarbakır’da tarihi doku yeniden ayağa kalkıyor. Tarihi ve kültürel miras, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde aslına uygun olarak restore ediliyor.

 

 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre;  PKK'nın Diyarbakır’da ve çevre illerde yok etmek istediği birlik, beraberlik ve hoşgörü ruhu, medeniyetler beşiği olan bölgede eskisinden çok daha güçlü bir şekilde canlanıyor.

 

ASLINA UYGUN YAPILIYOR   

 

Aslına uygun olarak onarılan ilk tarihi yapı Sur sınırları içindeki Ermeni Ortadoks Kilisesi oldu. Onarma çalışmaları devam eden Sur'da Protestan Kilisesi’nin restorasyonu da büyük oranda tamamlandı.

 

 

 Diyarbakır’ın simgelerinden Dört Ayaklı Minare ile Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii, Şeyh Muttahhar Camii, Parlı Safa Camii, Hasırlı Camii, Kadı Camii, Nasuh Paşa Camii, Arap Şeyh Camii de yer alıyor. Restorasyon için 30 milyon TL bütçe ayrıldı. Diyarbakır’ın tarih mirasının onarımına ilişkin çalışmalarda, tarihi dokunun tüm özellikleri bire bir korunuyor. 

 

 


Geri Dön