29 / 03 / 2024

Suriyeli avukat Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor!

Suriyeli avukat Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor!

Suriyeli avukat Reem Kayalı, Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor. Günlük kapasitesi 150 bin kapsül olarak planlanan Casamed isimli şirket, bu yıl üretime başlayacak.



Suriye'deki iç savaştan kaçan mülteciler, yürekleri dağlayan yaşam öykülerinin yanı sıra başarı hikâyelerine de imza atıyorlar. Ülkenin önde gelen ailelerine üye ya da ticari geçmişe sahip kişiler bu yeteneklerini Türkiye'de de sürdürmek üzere harekete geçti. Savaş öncesinde Suriye'de avukatlık yapan 40 yaşındaki Reem Kayalı da Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde ilaç fabrikası kurarak böyle bir başarıya imza atmak üzere yola çıkanlardan. Babası eksi Suriye Ceza Mahkemesi başkanlarından olan Kayalı, anneanne tarafından Isparta ile bağlantıları olduğunu ve bu nedenle özel bir yakınlık duyduğu için yatırımda Türkiye'yi seçtiklerini belirtti. 


RUHSAT BAĞLANTISI AĞABEY 

"Türk hükümetinin olumlu bakış açısı bizlere cesaret veriyor" diyen Kayalı, Mersin-Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli'nin kendilerine yatırım için inandığını ve yer tahsis ettiğini vurguladı. Kayalı, "Şirketimizin adı Casamed. Bize her türlü kolaylığı gösterdiler. Anadolu'da ilaç tesisi ihtiyacını gördük. Bunun için Akdeniz'i tercih ettik. Savaştan sonra da burada üretime devam edecek, bir yandan ülkemize de katma değer yaratacağız" dedi. 


İLK ETAPTA 100 KİŞİ ÇALIŞACAK

OSB'de çalışmaların devam ettiğini ve 2016'da üretime başlamayı planladıklarını anlatan Reem Kayalı, kısa sürede Türkiye'nin sayılı tesislerinden biri haline gelmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Günlük 150 bin kapsüllük üretim kapasitesiyle başlayacaklarını söyleyen Kayalı, tesiste tamamı T.C. vatandaşı 100 kişinin çalışacağını ifade etti. 


İLAÇLAR ABD'Lİ FİRMADAN GELECEK

REEM Kayalı'nın ağabeyi Dr. Zeid Kayalı ABD'de karaciğer hastalıkları üzerine uzman bir isim. Son aylarda sık sık Türkiye'ye ziyaretlerde bulunan ağabeyinin ilaçların izin sürecini yönettiğini anlatan Reem Kayalı, "Ağabeyim birçok ünlü firmada ilaç geliştirme sürecine katıldı. Şu anda Türkiye'deki izin süreci devam ediyor. Türkiye'de olmayan yeni ilaçlar getireceğiz" dedi.



Sabah


Geri Dön