29 / 03 / 2024

Fiskobirlik Sakarya OSB'de fabrika kuracak!

Fiskobirlik Sakarya OSB'de fabrika kuracak!

eni yatırımları Giresun dışındaki illere kaydıracaklarını söyleyen Fiskobirlik Başkanı Bayraktar "Fatsa'ya yeni bir kırma fabrikası yaptık. Sakarya OSB'de yağ fabrikası kurmak istiyoruz" dedi.



Yeni yatırımları Giresun dışındaki illere kaydıracaklarını söyleyen Fiskobirlik Başkanı Bayraktar "Fatsa'ya yeni bir kırma fabrikası yaptık. Sakarya OSB'de yağ fabrikası kurmak istiyoruz" dedi. 


Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfı Bayraktar, yer sıkıntısı nedeniyle yeni yatırımları Giresun dışındaki illere kaydırmak zorunda olduklarını söyledi. 

Bayraktar, Entegre Fındık İşleme Tesisi'nde düzenlediği basın toplantısında, son dönemlerde bazı siyasi parti temsilcileri tarafından haksız eleştirilere maruz kaldıklarını ifade etti. Fiskobirlik'in "siyaset üstü bir kurum" olduğunu anlatan Bayraktar, birlik üzerinden siyasi rant elde etme çabalarından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Birliğin kötü günleri geride bıraktığını, herkese ve her şeye rağmen iyi yolda olduğunu dile getiren Bayraktar, yeni yatırımlarla büyüdüklerini kaydetti.Bayraktar, kurumun üretici ve personel parası ödenemeyen günlerden bugün yeni yatırımlar yapabilecek durumlara geldiğini söyledi.Lütfi Bayraktar, gelecek dönemde Fiskobirlik Genel Müdürlüğünün Giresun'da kalacağını ancak yer sıkıntısı nedeniyle yeni yatırımları Giresun dışındaki illere kaydırmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Kurumun tamamının Giresun'a ait olmadığına işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu: "Biz büyüyoruz ama yeni yatırımları Giresun'da yapacak arazi bulamazsam başka yerlere gideceğim. Diğer illere de kaydırmaya başladık. Ordu Fatsa'ya yeni bir kırma fabrikası yaptık. Dolayısıyla Giresun'a da yapacağız, Ordu'ya da Sakarya'ya da yapacağız. Bu kurumun hakkını kimseye yedirmeyiz. Sakarya OSB'de yağ fabrikası kurmak istiyoruz. Yer tahsis edilecek. Kaldı ki mevcut yerler bize yetmemeye başladı."Bayraktar, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde de yatırım yapmak için yer tahsisi istediklerini ifade etti. 


Hürses


Geri Dön