19 / 04 / 2024

Mitsubishi Manisa OSB'de fabrika kuruyor!

Mitsubishi Manisa OSB'de fabrika kuruyor!

Mitsubishi Electric Corporation, ev tipi klima üretimi için 176 milyonluk yatırımla Manisa OSB’de fabrika kuracak. Yatırım, 400 kişiye istihdam sağlayacak.




Dünyanın önde gelen firmalarından Mitsubishi Electric Corporation, ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için İstanbul'da şirket kurarken; fabrikası için ise Manisa OSB'yi tercih etti. Şirketin yeni yatırımının tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen toplantıya Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Mitsubishi Electric Türkiye Stratejik Planlama ve Kurumsal İletişim Bölümü Genel Müdürü Ken Urata ve Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç katıldı.


36 milyar dolar ciro 


Masahiro Fujisawa, toplantıda yaptığı konuşmada, Mitsubishi Electric Corporation'ın bugün 130 bine yakın çalışanıyla 43 ülkede faaliyet gösteren, 36 milyar dolarlık ciroya sahip 95 yıllık bir dünya devi olduğunu söyledi. Şirketin bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında faaliyet gösterdiğini dile getiren Fujisawa, "Mitsubishi Electric, gelişme ve büyüme potansiyeline inandığı Türkiye'ye yatırım yaptı" dedi.


Yılda 500 bin ünite 


Mitsubishi Electric Corporation'ın öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye'de "şimdi sıra üretimde" diyerek fabrika yatırımı kararı aldığını dile getiren Fujisawa, "Avrupa'da klima ve soğutma sistemleri faaliyetlerinin genişletilmesini amaçlayan Mitsubishi Electric Corporation, Nisan 2016 itibariyle Türkiye'de ev tipi klima alanında yeni bir geliştirme ve üretim şirketi kurdu. Manisa'da 62 bin metrekareye yakın tesis alanı üzerinde, 40 bin metrekare kapalı alana sahip bir bina olarak inşa edilecek. Yaklaşık 176 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek fabrikanın üretim kapasitesi yılda 500 bin ünite olacak. Yapılacak yatırımla 2020 mali yılı itibariyle yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Türkiye'de kurulacak bu yeni fabrika, Mitsubishi Electric Corporation'ın Avrupa'ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak. Bu anlamda Türkiye, Mitsubishi Electric Corporation için ev tipi klima alanında önemli bir üretim merkezi haline gelecek" diye konuştu.


"62 bin metrekare yer tahsis edildi"


Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Manisa'nın elektronik alanında Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi. Mitsubishi'ye 62 bin metrekare yer tahsis ettiklerini dile getiren Türek, "Buradaki elektronik yan sanayi ve OSB'nin altyapısıyla tesislerinin limanlara yakın olması, eleman sıkıntısı çekilmemesi nedeniyle şirketlerin birinci tercihi oluyoruz. Japon devinin Manisa'yı seçmesi de bundan. Kendileri gerekli açıklamaları yaptı. Biz de arsa verirken öncelikle sağlayacağı istihdam ve katma değere baktık ve bu fabrikanın kurulmasına önayak olduk" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön