25 / 04 / 2024

Toyo Ink Group'tan Manisa OSB'ye 30 milyon liralık fabrika!

Toyo Ink Group'tan Manisa OSB'ye 30 milyon liralık fabrika!

Japonya merkezli Toyo Ink Group, Türkiye'de yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Şirket, Manisa OSB'de 30 milyon liralık fabrika kurmaya hazırlanıyor.



Japonya merkezli Toyo Ink Group, Türkiye'de yatırım yapma kararı aldığını açıkladı. Firma, yeni yatırımları sürdüreceklerini, planlarında herhangi bir değişiklik bulunmadığını, Manisa'daki yeni fabrikalarının açılışa hazırlandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Toyo Ink Group'tan yapılan açıklamada, yeni yatırımlarda kullanmak üzere 10 milyon dolarlık yeni bir sermaye artırımı kararı aldığı belirtildi. 2016'dan beri gerçekleştirilen sermaye artırımlarının toplam 27 milyon dolara ulaşacak.

Grubun yaptığı açıklama şu şekilde:
"Son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve benzeri gelişmeler karşısında doğal olarak şirketin stratejilerini de yeniden gözden geçirme ihtiyacı doğmuştu. Ancak medyada yatırımlarımızı erteleyeceğimize dair çıkan haberlere karşın Türkiye'ye yeni yatırımlarımıza devam etme kararı almış bulunuyoruz. Türkiye pazarına girdiğimiz günden beri mevcut kararlarımızda hiçbir değişiklik olmamıştır. Grup, Türkiye'deki yatırımlarına devam edecektir. Türkiye'yi başta Türki Cumhuriyetler ve Avrupa olmak üzere Afrika, Orta Doğu ve Rusya bölgeleri için üretim ve satış üssü yapma konusunda temel strateji aynen geçerliliğini korumaktadır."

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 milyon dolarlık yatırımla kurulan fabrikalarının 2019 yılının Ocak ayında açılacağını açıklayan şirket, projeler tamamladıktan sonra inşaat ruhsatının alınmasının amaçlandığı belirtildi.


Geri Dön