19 / 04 / 2024

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.



AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'nın sosyal ve ekonomik yapısı hakkında açıklamalarda bulundu. Kentin etnik kimlik yapısı nedeniyle Türkiye'nin bir mozaiği olduğunu vurgulayan Tüfenkci, bölgenin yatırım açısından çok cazip olduğunu belirtti.

 

Malatya OSB de fabrika sayısı artacak!

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Tüfenkci, "Malatya'nın yetişmiş insan gücü ve işgücü potansiyeli, teşviklerde şehrin 6'ncı bölge teşviklerden yararlanması ve cazibe merkezlerinden olması şehri bölgede öne çıkaran unsurlardan biri" ifadelerini kullandı. 

Tüfenkci, sözlerine şu şekilde devam etti: "Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 113 fabrika vardı, bu zamanla 363'e çıktı. 2 yıl sonra 600'lere çıkacak. Yatırım yapmak isteyen firma sayısı her geçen gün artıyor."

Şehrin eğitim açısından da büyük önem arz ettiğini ifade eden Tüfenkci, "Malatya, Turgut Özal Tıp Merkezi, onkoloji hastanesi, karaciğer enstitüsü, fizik tedavi merkezleri, entegre hastaneleriyle sağlık alanında yatırımlarını tamamlamış bir kent. Sosyal donatı alanında da belediyeler çalışmalarına devam ediyor. Tabiat parkları yoğun bulunan bir şehre sahibiz. Tüm bunlardan farklı olarak ise Malatya'nın dostluk anlayışı çok farklı noktada. Bavulunu unutabilirsiniz, Malatyalı dostunuzu unutmazsınız" dedi.
 


Geri Dön