19 / 04 / 2024

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.



Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli esnaf ve iş adamları, birikimlerini Türkiye'de değerlendiriyor. Suriyeliler, yaptıkları yatırımlarla hem vatandaşlarına hem de Türklere istihdam sağlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler yaptıkları yatırımlarla hem kazanç sağlıyor hem de kendi vatandaşları ve Türkler için istihdam imkanı sağlıyor. 

8 yıldır çeşitli şehirlerde hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin bir kısmı devletin sunduğu imkanlar ve yardımlarla barınma merkezlerinde yaşamına devam ederken, bir kısmı da şehirlerin ekonomik ve sosyal hayatına ayak uyduruyor.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler yatırım için en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'yı tercih ediyor. Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği (SİAD) üyeleri çeşitli kentlerde bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştiriyor. 

SİAD ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanan arsa tahsis protokolü sonrasında çalışmalar başladı. Türkiye'de birçok sektörde yatırım yaptıklarını söyleyen SİAD Genel Başkanı Halid Babili, Şanlıurfa'da 150 dönüm arazi üzerine kuracakları 20 fabrika için çalıştıklarını söyledi.

Babili, "Bu tesislerle Türkiye ve Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlayacağız. Yatırımlarımız yaklaşık 80 milyon lira tutarında olacak. Ortalama her bir fabrika için 4 milyon lira bütçe ayrıldı. İnşallah bu yatırımlarla bin 500 kişiye iş ve istihdam sağlayacağız. Suriyeliler dolayısıyla Türkiye üzerinde oluşan ağır yükü hafifletmek adına çeşitli girişim ve yatırım hamlelerinde bulunuyoruz. Yatırımlarımızla Türkiye'nin yükünü, Suriyeli kardeşlerimize iş imkanı sağlayarak hafifletmeye çalışıyoruz. Şu an Türkiye genelinde yaklaşık 300 şirketimiz ile çeşitli yatırımlarımız bulunmaktadır. Türklerin de aralarında olduğu yaklaşık 15 bin kişiyi istihdam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde yeni fabrikalar açmak için de proje çalışmalarımız bulunuyor." ifadelerini kullandı.


Geri Dön