26 / 04 / 2024

Suriye fabrikaları

Suriye fabrikaları

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.

Suriye'nin yeniden inşasında İran'dan en az 180 şirket rol alacak!

İran'dan 180 civarında şirketin Suriye'nin savaş sonrasında yeniden imara yönelik inşaat malzemesi üretimi için tesis ve fabrikalar kuracağı belirtildi...

Faruk Özlü: Akıllı fabrikalar kuracağız!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 4'üncü Sanayi Devrimi'ni kaçırmamasını sağlayacaklarını söyledi. Özlü, "4'üncü Sanayi Devrimi Platformu" oluşturup tüm fabrikaları akıllı fabrikalara dönüştüreceklerini açıkladı.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 40 gayrimenkul satılıyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait 15 ildeki 40 gayrimenkul satışa çıkıyor.

Suriye'deki ruhsatsız eczanelerin sayısı arttı!

İç savaşın 5 yıldır devam ettiği Suriye'de, birçoğu ruhsatsız ve eczacılık eğitimi almayan insanların işlettiği eczanelerin sayısı arttı. İdlib ilçesinde eczacılık yapan Ummu Emced, "Eczacılık mezunlarının çoğunun Suriye'yi terk etmesi sebebiyle ülkedeki ruhsatlı eczane sayısında düşüş yaşandı." ded

Suriye Halep'e yer altı hastanesi kuruldu!

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.

Atıl fabrikalar üretime kazandırılacak!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın “Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz” sözlerinin ardından ekonomi yönetimi ülke genelindeki atıl fabrikaların üretime kazandırılması için çalışma başlattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Suriye'nin yeniden inşası Türkiye'ye 150 milyar dolar kazandırır!

Suriye’de savaş sonrası dönemin hazırlıkları başladı. Ülkenin yeniden inşası için 180 milyar dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Türk inşaat sektörü komşusunu yeniden ayağa kaldırmak için hazırlıklara şimdiden başlanmasını istiyor.

Jim Yong Kim: Suriye'nin yeniden inşası 180 milyar doları bulur!

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Suriye'nin yeniden inşa edilmesinin milyarlarca dolara mal olacağını belirtti. Jim Yong Kim, "Suriye'nin yeniden inşa edilmesinin maliyeti 150-180 milyar dolar olur" dedi.

Suriye'deki Palmira kentinde restorasyon başlıyor!

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

Pentagon'dan ABD'nin Suriye'de 2 havaalanı inşa ettiği iddialarına yalanlama!

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiği iddialarını yalanlayan Pentagon, sadece bazı ikmaller yaptıklarını söyledi ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiğine dair haberlere Pentagon'dan yalanlama geldi.

Suriye'de yerel mimariye uygun şehir kuralım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mülteciler konusunda dünyaya çağrıda bulundu. Erdoğan, ''Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım. Ülkeden çıkacak olanları, Türkiye'dekileri orada iskan etme imkanımız olabilir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de şehir kurmak istiyoruz!

Türk müteahhitler mülteci sorunu için elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklamasına TOKİ ve Türk gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Suriye fabrikaları Haberi

Suriye fabrikaları

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli esnaf ve iş adamları, birikimlerini Türkiye'de değerlendiriyor. Suriyeliler, yaptıkları yatırımlarla hem vatandaşlarına hem de Türklere istihdam sağlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler yaptıkları yatırımlarla hem kazanç sağlıyor hem de kendi vatandaşları ve Türkler için istihdam imkanı sağlıyor. 

8 yıldır çeşitli şehirlerde hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin bir kısmı devletin sunduğu imkanlar ve yardımlarla barınma merkezlerinde yaşamına devam ederken, bir kısmı da şehirlerin ekonomik ve sosyal hayatına ayak uyduruyor.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler yatırım için en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'yı tercih ediyor. Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği (SİAD) üyeleri çeşitli kentlerde bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştiriyor. 

SİAD ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanan arsa tahsis protokolü sonrasında çalışmalar başladı. Türkiye'de...