20 / 04 / 2024

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül 2015'te Beşşar Esed yönetimine askeri destek ve terör ile mücadele bahanesiyle başlattığı askeri müdahalesinin bilançosuna dair bir rapor yayımladı.

 

Hazırlanan raporda, Rus güçlerinin 30 Eylül 2015 tarihinde başlattığı askeri müdahale sonucu hayatını kaybeden sivillerin sayısının 31 Aralık 2017'ye kadarki sürede bin 596'sı çocuk, 992'si kadın toplam 5 bin 783'e ulaştığını bildirildi.

 

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın hazırladığı rapora göre, Rusların saldırılarında 53 sağlık görevlisi yaşamını yitirirken, sağlık merkezleri ise 141 defa saldırıya maruz kaldı. Raporun tavsiyeler bölümünde ise Suriye'de sivillere yönelik saldırıların bir an önce durması çağrısı yapıldı.

 

Sivillerin güvenliğinin sağlanması gerektiğine de vurgu yapılan raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

 

 


Geri Dön