19 / 04 / 2024

Sağlık Turizmi ve Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı açıldı!

Sağlık Turizmi ve Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı açıldı!

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ ( ANFAŞ ) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Sağlık Turizmi ve Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı başladı. Fuar 16 Kasım'da sona erecek...



Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Expo Center'daki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, dünyada sağlık turizmi dolayısıyla 43,5 milyon insanın seyahat halinde olduğunu söyledi.


Sağlık turizminin geçen yılki rakamlarla dünyada 400 milyar dolarlık hacmiyle alternatif turizm çeşitliliği oluşturduğunu dile getiren Çakmak, 2020 yılında sağlık turizmi kapsamında 100 milyon kişinin seyahat edeceğini, bundan da bir trilyon dolar gibi bir rakam elde edileceğini kaydetti. 


Türkiye'nin yapılan yatırımlar ve ekonomik istikrar ile dünyadaki 15 büyük ekonomi içerisinde yer aldığını ifade eden Çakmak, sağlık turizminde Türkiye'de de ciddi gelişmeler yaşandığının belirtti.


Geçen yıl Türkiye'nin sağlık turizminde 617 bin kişiye ulaştığını ve 4,2 milyar dolar gelir elde ettiğine dikkati çeken Çakmak, "Sağlık turizmde Türkiye'nin hedefi 4 saatlik uçuşla bir milyarlık nüfusa sağlık hizmeti sunmak. 2023 yılında 2 milyon sağlık turisti ile 20 milyar dolar ciro hedefliyoruz" diye konuştu. 


Çakmak, bu yıl kurulan ve 51 ülkenin üyesi olduğu Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'nin başkanlığını bu sene Türkiye'nin yaptığını bildirdi.


- Antalya'da hedef alternatif turizmi geliştirmek


Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise Antalya'nın turizmde dünyada en fazla ziyaret edilen 3'üncü destinasyon olduğunu vurgulayarak, kentte turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini söyledi.


Sağlık turizmiyle ilgili altyapıda yetersiz olduklarını belirten Öztürk, şöyle devam etti:


"Gerek sağlıkta, gerek termalde, gerekse spa'da yeterli sayıya ulaşamadık. Alternatif turizmde çok ciddi hedeflerimiz var. Spor, doğa olmak üzere pek çok turizm çeşidi Antalya için öngörülebilir. Bu konuda büyük bir altyapıya sahibiz ama seçilen turizm çeşidi bunu henüz istenilen noktaya ulaştırmış değil. Açılan iki fuarın Antalya için bir çıkış sebebi olmasını umuyorum. Bu tür fuarlar hem sektörel anlamda hem de onun alt tabanları olan alanlarda çok ciddi yararlar sağlıyor."


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'nın dünyada seyahat eden her 100 turisten birisini ağırlayan bir kent olduğuna işaret etti.


Antalya'da çok büyük zenginlikler olduğunu ancak bunları yeterince sergileyemediklerinin altını çizen Akaydın, "Fakat bir yükseliş var. Sağlık turizminde dünyada 6'ncı sıradayız. Tıp, hastalık, tanı ve tedavi konusunda Antalya ciddi bir cazibe merkezi olma yolundadır. Çünkü çok kaliteli hastaneler var" dedi.


- Türk turizmi marka olma yolunda


Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar da turizmde önemli gelişmelerin altına imza attıklarını dile getirdi.


Türk turizminin marka olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Yazar, şöyle konuştu:


"Türkiye, dünyada en çok turist ağırlayan 10 ülke içerisinde yer alıyor. Özellikle konaklama tesislerimiz her zaman ilk 10 içerisinde olmuştur. Yük limanlarımız her zaman ödüllere layık görülmüştür. Geldiğimiz nokta itibarıyla Türk turizmi bir marka ülke olarak ön plana çıkmıştır."


Yaklaşık 30 ülkeden 2 binin üzerinde tur operatörü, sağlık hizmetleri sağlayıcısı, spor, macera ve doğa turizmiyle ilgili acente yetkililerinin katıldığı fuarda ziyaretçilerler ile ikili görüşmeler yapılacak.


Fuar, 16 Kasım'da sona erecek. 


AA


Geri Dön