19 / 04 / 2024

Suriye'nin yıllık 100 bin konuta ihtiyacı var!

Suriye'nin yıllık 100 bin konuta ihtiyacı var!

Suriye İskan Genel Kurumu Genel Müdürü İyas Al Dairi, Suriye'nin yıllık 100 bin konuta ihtiyacı olduğunu bildirdi



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti İmar ve İskan Bakanı Omar Ebrahem Galaowngi'nin heyetinde bulunan İmar ve İskan Bakanlığı yetkilileri ile Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hami Yıldırım başkanlığındaki bakanlık heyetinden oluşan "İzleme Komitesi", bakanlık konferans salonunda toplandı.

Toplantıda Müsteşar Yardımcısı Yıldırım Bayındırlık Bakanlığına bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğünün faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Suriye İskan ve İmar Bakan Yardımcısı Bassam Hanna bakanlığı ile ilgili sunum yaparken, İskan Genel Kurumu Genel Müdürü İyas Al Dairi, Suriye'nin yıllık 100 bin konuta ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Hem sosyal konut inşa etmek, hem de yasal olmayan konutlaşmayı engellemek istediklerini anlatan Dairi, bu tür sosyal konutların önceden sadece kamu eliyle yapıldığını, şimdi özel sektöre de bu konuda yetkiler verildiğini kaydetti.

Gençlerin barındırılması için 65 bin konut inşa edilmesiyle ilgili projenin şu anda en önemli projeleri arasında yer aldığını ifade eden Dairi, Türkiye'deki modele benzer cüzi bir faiz oranıyla 10-15-20 yıllık taksitlerle ihtiyaç sahiplerine konut edindireceklerini bildirdi.

Sıcak su konusunda güneş enerjisini tercih ettiklerini kaydeden Dairi, bu konuda Türkiye'deki son teknolojileri öğrenmek ve faydalanmak istediklerini dile getirdi. Dairi, Türk özel sektörü için Suriye'de önemli yatırım fırsatları bulunduğunu ifade eden Dairi, Türk özel sektörünün hem Suriye'de şube açabileceğini, hem de Suriyeli şirketlerle ortaklıklar yaparak iş yapabileceklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön