27 / 04 / 2024

Sütlüce'de yıkılan bina ile ilgili ilginç detay!

Sütlüce'de yıkılan bina ile ilgili ilginç detay!

Beyoğlu’nda temeli olmayan 4 katlı bina yıkıldı. Binanın 2005 yılındaki fotoğrafına ulaşıldı. 3 katlı olan binanın 4 kata çıkmış olması dikkatleri çekti.



Beyoğlu Sütlüce'de 4 katlı bina yıkıldı. Binanın futbolcu Arda Turan’ın geçen yıl aldığı arsadaki inşaatın temel kazısı nedeniyle yıkıldığı iddia edildi.

Yaklaşık 20 gün önce binada çatlaklar oluştuğunu söyleyen bina sahibi Emin Ertürk, “Uyardık, söyledik, fotoğraflar gösterdik ama dinlemediler” diye konuştu.

Gecekondularla dolu Sütlüce Mahallesi, Beyoğlu’nun Haliç sınırını oluşturuyor. Üniversiteler, okullar, Miniatürk, yürüyüş alanlarıyla mahalledeki arsaların değeri arttı. Bu durum bir inşaat döngüsünü oluşturdu.

Belediye kayıtlarına göre 1994'te yapılan binanın 2005'te üç katlı olduğu görülüyor. 24 yıl önce yapılan ve dün yıkılan binanın 4 katlı olduğu belitiliyordu.

 

Sütlüce de yıkılan bina ile ilgili ilginç detay!

 

Hürriyet Gazetesi'nden Eyüp Serbest'in haberine göre, dün saat 08.00 sularında binanın yanındaki su tahliye boruları çatlayınca istinat duvarı çöktü. Temelsiz bina boşaltılıp tahliye edildi. Saat 10.00 sıralarında ise büyük bir parça toprak daha kaydı ve binanın bir tarafı boşlukta asılı kaldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, binayı görmek için bölgeye gitti. Demirtaş, konu ile ilgili “3 binada tehlike yaşıyoruz. 1994’te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor” açıklamasında bulundu.

Saat 12.15’te büyük bir gürültüyle çöken apartmanında evi yıkılan ve tehdit altında olan ev sahipleriyle görüşüldü. Demirtaş,  “Sevindiğimiz tek şey, can kaybı olmadı ve kimse yaralanmadı. Teknik raporları çıktıkça neden olduğunu izah etmiş olacağız. Bizim önümüzde doğrudan ilgilendiğimiz 3, dolaylı olarak ilgilendiğimiz 6 bina var. Bu binalardan birisi çöktü. 3 binada yaşayan toplam 29 aileyi otellere yerleştirdik. Detayları süreç içerisinde sizlerle paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.
 

 

Sütlüce'de çöken binanın nedeni Arda Turan'ın oteli mi? Açıklama geldi!


Geri Dön