25 / 04 / 2024

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.



Ankara’nın turizm, sağlık, eğitim ve ticaret potansiyelinin Suudi Arabistan pazarında tanıtımı için Türk Hava Yolları A.O. tarafından düzenlenen Fam Trip (tanıtım gezisi) organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. Ankapark, Dikmen Vadisi ve Hacı Bayram Camii ile çevresini gezen turizmciler, çalışmalara hayran kaldıklarını ifade ederek, “Beklentilerimizin çok ötesinde bir şehir… Özellikle aile turizmi açısından muhteşem çalışmalar var” dediler. 


Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyesi’nin kent yaşamını kolaylaştıran, refah düzeyini artıran, şehre estetik, modern ve yemyeşil bir görünüm kazandıran; eğitimden eğlenceye, sosyal ve kültürel çalışmalardan ulaşıma kadar pek çok çalışmasını yerinde görme fırsatı elde eden heyet, ülkelerinde de  Ankara  tanıtımı yapacaklarını dile getirdiler.


İlk etapta Cidde’den gelen 8 kişilik heyetin gezisine eşlik eden ve çalışmaların tanıtımını sağlayan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, önümüzdeki günlerde Medine’den gelecek ikinci gruba da Ankara’daki çalışmaların tanıtılacağını söyledi.


Cidde’den gelen ve ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezen heyet, bölgedeki yeşillendirme çalışmalarını çok beğendiklerini dile getirdiler. Ardından Başkent turizmine ivme kazandıracak olan Ankapark’ta da yapılan tanıtım sunumunun ardından çalışma alanını gezen heyet, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldılar.


Son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna sadık kalınarak baştan sona yenilenen Hacı Bayram Camii ve çevresini de gezen ve burada namaz kılan heyet, Ala Restoran’da da verilen molanın ardından Ankara gezisine devam ettiler.


Anayurt


Geri Dön