27 / 04 / 2024

Suudi Baka Holding'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Suudi Baka Holding'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı!

11 Nisan’da Suudi Kral ile Türkiye’ye gelen Suudi işadamları, yatırım için geri dönmediler. Baka Holding’in Başkanı Mansour Al Othaimin,Türkiye'de yapacakları gayrimenkul yatırımının 1 milyar dolardan az olmayacağının altını çizdi.



11. Türk Arap Ekonomi Forumu dün İstanbul’da gerçekleşti. Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar Türkiye’de yatırım yapmak ve yatırımlarını genişletmek için foruma katılırken, Türk ortakları ile de görüş alışverişinde bulundu.


11 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak gelen Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz ile Türkiye’ye gelen Suudi işadamları, Kral ile birlikte ülkelerine dönmedi. Suudiler, 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak için anlaşma aşamasında olduğu belirtildi. İş görüşmelerini devam ettiren ve anlaşmalara da imza atan Suudi işadamları iki ülkenin geldiği noktanın ticari yönden daha ileriye gideceğini söyledi.


TERCİHİMİZ OLDUKÇA AÇIK


Katar, Dubai, Suudi Arabistan’dan gelen işadamları, Türk Arap Forumu’nda networklerini geliştiriken, biz de yatırımcıların Türkiye’de yatırımlarını, planlarını ve uzun dönem beklentilerini konuştuk.


Dubai merkezli Suudi şirketi Baka Holding’in Başkanı Mansour Al Othaimin, Arap yatırımcının Türkiye’yi tercih etmesinin oldukça açık olduğunu kaydederek Türkiye’nin siyasi liderliği sayesinde bir istikrar adası olduğunu ve bunu Arap yatırımcılarının gördüğünü söyledi. Farklı fırsatları takip ettiklerini belirten. Othaimin, İstanbul ve Bodrum’da gayrimenkul geliştirme projelerine odaklandıklarını belirterek Bodrum marina bölgesinde otel ve villa yapımı üzerine anlaşma aşamasında olduklarını bunu İstanbul’daki gayrimenkul geliştirme projeleri olduğunu söyledi. Bodrum’un en büyük konut ve otel geliştirme projesine imza atacaklarını kaydeden Othaimin, Türkiye yapacakları toplam yatırım miktarının da 1 milyar dolardan az olmayacağının altını çizdi. İstanbul’da kentsel dönüşüm gelişimini yakından izlediklerini de kaydeden Othaimin “Burası bizim için uygun bir pazar. Burada uzun dönem yatırımlarımız olacak. Körfez ülkeleri eskiden Suriye ve Lübnan’a giderdi. Ancak bu artık değişti. Bu ülkelerde yaşanan sorunları gören Körfez kendilerine en uygun yatırım ülkesini buldu” diye konuştu. 


TÜRKİYE İLE STA YAPALIM


11. Türk Arap Ekonomi Formu’na katılan Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani, iki ülke ekonomisini uluslararası düzeyde karşılaşacağı zorluklarla mücadele edebilecek hale getirmenin önemine değinerek “Türkiye ile Arap ülkeleri arasında serbest ticaret anlaşmaları yapılmalıdır. Biz, bu tartışmaların yapılacağı ilk toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyarız” dedi. Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin tarihin derinliklerine uzandığını belirterek, bu ilişkilerin her alanda güçlü olduğunu, bu sayede ekonomi ve ticaret gibi pek çok sektör ve alanda iş birliği yapıldığını söyledi. Al Thani “Türk şirketleri Katar’ın gelişmesinde muazzam rol oynamaktadır. Çok sayıda köprü, bina inşa ettiler. Bugün Katar’daki 240 şirket Türkiye ile iş biriliği halinde. 26 Türk şirketi Katar’da iş yapıyor” diye konuştu.


 Star/ Birol Keleş


Geri Dön