20 / 04 / 2024

TAB Gıda, Usta Dönerci markasıyla Çin pazarına girecek!

TAB Gıda, Usta Dönerci markasıyla Çin pazarına girecek!

TAB Gıda, "Usta Dönerci" markasıyla Çin pazarına girmeye karar verdi, şirket, Çin'de döner restoranlar zinciri kuracak...





TAB Gıda, bu yıl içinde "Usta Dönerci" markasıyla döner pazarına adım atmıştı. Şirketin diğer markalarında olduğu gibi Türkiye genelinde şube sayısı artırması bekleniyordu. Ancak firma bütün beklentileri boşa çıkararak sıra dışı bir girişime imza atmaya karar verdi. TAB Gıda, "Usta Dönerci" markasıyla Çin pazarına girmeye karar verdi, şirket, Çin'de döner restoranlar zinciri kuracak.



TAB Gıda, Türkiye fast food sektörünün en dinamik şirketlerinden biri. Dünyaca ünlü birçokmarkayı Türkiye'ye getirdi. 1995'te Burger King'in, 2007'de Sbarro'nun, 2007'de Popeyes'in, 2010'da Arby's'in Türkiye masterfranchise haklarını aldı. Bu markaların restoranlarını Türkiye'nin her bölgesine yayarak kendi alanında hızla büyüdü. Örneğin, sayısı 497'ye ulaşan Burger King restoranıyla Burger King'in dünyadaki en büyük master franchise'ı özelliğini taşıyor. Diğer markalar da aynı hızla büyüyor. Sbarro 93, Popeyes 87 ve Arby's 39 şubeye ulaştı. TAB Gıda, dört markası için Türkiye genelinde franchising sistemiyle yeni şubeler açmaya devam ediyor.


TAB Gıda, Çin fast food sektörüne giren ilk Türk şirketi değil. Çin'de ilk döner restoranı çiğköfte markası Komagene tarafından "Dönergene" markası ile Ningxia Eyaleti'nin başkenti Yinchuanda şehrinde 17 Kasım 2012 tarihinde açılmıştı. Dönergene, Çin'deki imalathanesi için yaklaşık 1 milyon euro'luk yatırım yapmıştı.


Para


Geri Dön