26 / 04 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık'a İtalya’dan ödül!

Tabanlıoğlu Mimarlık'a İtalya’dan ödül!

Avrupa’nın en yetkin mimari değerlendirmelerden birisi olan The Plan Award 2018’de Tabanlıoğlu Mimarlık “Bodrum Loft” projesiyle ödül aldı. 




Venedik Bienali Mimarlık Sergisi’nin açılışına paralel olarak, 22-23 Mayıs 2018 tarihlerinde, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Perspective Europe 2018 bünyesinde gerçekleştirilen The Plan ödüllerinde Tabanlıoğlu Mimarlık, Akfen için tasarladığı Bodrum Loft Projesi ile büyük bir başarıya daha imza attı.

Bodrum Loft projesi, dünyanın en çok takip edilen mimari referans yayınlarından birisi olan İtalyan The Plan Dergisi’nin düzenlediği The Plan Award 2018 yarışmasında Turizm Projeleri dalında büyük ödüle layık görüldü.


Uluslararası jüri, yüzlerce projeyi değerlendirdi

 

Bu yıl dördüncüsü yapılan ödül programına, tasarım aşamasında ve tamamlanmış projeleri kapsayan 20 farklı kategoride, dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce proje başvuru yaptı.

Aralarında Winka Dubbeldam (PennDesign Mimarlık Kürsüsü Başkanı), Benedetta Tagliabue (Prizker Ödüleri Jüri Üyesi), Maurizio Sabini (Drury Universitesi, Mimarlık Bölümü Profesörü) gibi isimlerin de bulunduğu, deneyimli mimar ve tasarımcılardan oluşan uluslararası jürinin başvuruları değerlendirdiği bu seneki yarışmada Tabanlıoğlu Mimarlık, Astana Tren İstasyonu, Avusturya Evi Sergi Tasarımı, Kaunas Konser Merkezi, Magnaura Sarayı Renovasyonu ve Bodrum Loft olmak üzere 5 projesi finalistler arasında yer aldı.

Tabanlıoğlu Mimarlık, 2015'te ilki gerçekleşen The Plan ödüllerinde, önceki yıllarda Dakar Kongre Merkezi veBodrum Havalimanı Dışhatlar Terminali binaları, Astana Tren İstasyonu, Marrakeş Kongre Merkezi ve NY,118 E 59th Street Residences projeleri ile ödül aldı.

22-23 Mayıs tarihlerinde Venedik’te gerçekleşen, panel ve konferansların yanı sıra çeşitli yüzyüze toplantıları da kapsayan, dünyanın etkin mimarlarını, sektör öncülerini biraraya getiren International Architecture Forum Perspective platformunun devamında, 23 Mayıs 2018'de Venedik Lido Excelsior’da düzenlenen törende ödül alan projeler ilan edildi.

The Plan Dergisi sahibi ve editörleri Nicola ve Carlotta Leonardi’nin de vurguladığı gibi Tabanlıoğlu Mimarlık, önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de projeleriyle öne çıktı. Tabanlıoğlu Mimarlık tasarladığı ve yapımı süren Bodrum Loft projesi, The Plan Award 2018’de Turizm Projeleri dalında büyük ödüle layık görüldü. Tabanlıoğlu Mimarlık, Bodrum Loft ile geçtiğimiz sene de World Architecture Festival (Dünya Mimarlık Festivali) – WAF 2017’de kategorisinde büyük ödüle uzanmıştı.


Geri Dön