25 / 04 / 2024

Tahincioğlu rotasını belirledi: Bahçeli, az katlı konutlar!

Tahincioğlu rotasını belirledi: Bahçeli, az katlı konutlar!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Nidapark Küçükyalı projesiyle Multi Ev konseptini geliştirdiklerini ve hem ev hem ofis hem de ev/ofis olarak kullanılabilen yenilikçi ve yeni normale uygun konseptlerle rekabetçi ortama ayak uydurmaya çalıştıklarına dikkat çekiyor.



Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Nidapark Küçükyalı projesiyle Multi Ev konseptini geliştirdiklerini ve hem ev hem ofis hem de ev/ofis olarak kullanılabilen yenilikçi ve yeni normale uygun konseptlerle rekabetçi ortama ayak uydurmaya çalıştıklarına dikkat çekiyor.

Daha önce uygulanmamış ödeme planı ile Tahincioğlu Gayrimenkul'den ev satın almak isteyenler için akıllı yatırım ve ödeme modelini geliştirdik. Bu model ile banka kredisiz, dosya masrafsız, vade farksız, ödemelerin ikinci yılda başladığı ek hiçbir ödemeye tabi tutulmadan ev satın alabilmelerini sağlıyoruz" diyen Özcan Tahincioğlu, holdingin yeni projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fortune Dergisi'nden Şule Laleli'nin haberine göre; Özcan Tahincioğlu, "Pandemi döneminde evde geçirdiğimiz zamanın artmasıyla birlikte yaşam alanlarımızın öneminin bir kez daha farkına vardık" dedi. 

Tahincioğlu Gayrimenkul, Türkiye'nin aile yatırım şirketlerinden biri olarak güçlü yapıyı geliştirmek ve büyütmek adına pandemi döneminde, iş fikirlerinde yenilikçiliğe ve küresel rekabete hazır hale gelmek için nasıl bir yol izledi?

Tahincioğlu Gayrimenkul olarak pandemi döneminde değişen yaşam biçimlerine ve yeni normal düzen odağına uygun bir yol izleyerek daha önce gayrimenkul sektöründe hiç görülmemiş bir projeye imza attık. Pandemi döneminde evde geçirdiğimiz zamanın artmasıyla birlikte yaşam alanlarımızın öneminin bir kez daha farkına vardık. Değişen koşullara uygun olarak hızla home office sistemine geçilmesiyle birlikte birçok kurum yeni dünya düzenine uyum sağlayarak ofislerini kapattı. Durum böyle olunca evlerde bir ofis alanının yaratılması artık mecburi bir hal almaya başladı. Fakat standart olarak tasarlanmış evlerimizin, evden çalışma sistemine uygun olmadığını fark ettik. Gayrimenkul sektörünün lider kuruluşu olmanın verdiği sorumluluk bilinci ile bu değişime ve ihtiyaçlara cevap verecek "Multi Evler” projesini yarattık. İstediğiniz an tek bir dokunuşla; mutfağınızı resepsiyona, salonunuzu toplantı odasına ve aynı zamanda ikinci bir yatak odasına dönüştürebileceğiniz yeni dünya düzenine uygun çok fonksiyonlu evler tasarladık. Tasarladığımız bu evler home office'nin çok ötesinde bir konsept sunmaktadır.

Multi Evler geniş terasları, 3.35'lik yüksek tavanlarıyla çok ferah bir çalışma ortamı sağlamasının yanında çocuklu ailelerin de rahatça yaşayabileceği bir ortam yaratıyor. Bildiğiniz gibi bu yılın başında Alışveriş Merkezi markamız olan “Palladium“u Nidapark Küçükyalı'ya getirerek alışveriş caddemizin adını Palladium Cadde Küçükyalı olarak değiştirmiştik. Nidapark Küçükyalı projemiz içerisinde yer alan bu 350 metre uzunluğundaki alışveriş caddemiz Palladium Cadde Küçükyalı'yı içinde bulunduğumuz pandemi sürecini göz önüne alarak farklı bir konsepte; sağlıklı alışverişe uygun, yenilikçi ve küresel rekabete hazır olacak şekilde tasarlıyoruz.

Tahincioğlu Gayrimenkul iş dünyasında hangi yönleriyle farklılık sergiliyor ve hangi konulara liderlik ediyor?

Pandemi dönemi ile birlikte de konut ofis ve dükkan sahibi olmak isteyenler için evlerinden çıkmadan bilgisayar veya cep telefonlarından mevcut stoğumuza ulaşmak imkanı tanıdık. Online chat, 360 sanal tur ile örnek dairelerimizi gezme imkanı, canlı destek vb yeniliklerimiz oldu. Bizi farklı kılan bir diğer özelliğimiz ise müşterilerimizin beklentilerini göz önüne alan finansal çözümler ve planlar üretiyor olmamız. Örneğin; daha önce uygulanmamış ödeme planı ile Tahincioğlu Gayrimenkul'den ev satın almak isteyenler için akıllı yatırım ve ödeme modelini geliştirdik. Bu model ile banka kredisiz, dosya masrafsız, vade farksız, ödemelerin 2. yılda başladığı ek hiçbir ödemeye tabi tutulmadan ev satın alabilmelerini sağlıyoruz.

Tahincioğlu Gayrimenkul olarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için iki yeni şirket ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Yeni kurulan iki şirketten biri olan Nidapark Gayrimenkul Danışmanlık şirketi, yıllar içinde edinmiş olduğumuz birikim ve tecrübenin bir sonucu olarak kurduk. Nidapark Gayrimenkul ve Danışmanlık şirketi sektörün ihtiyaç duyduğu talebi önemli düzeyde karşılayacak olan ikinci el satış, kiralama ve danışmanlık hizmeti verecek. Bu hizmeti hem mevcut portföyündeki tüm müşterilere hem de sektörde kurumsal hizmet beklentisi olan diğer müşteriler için de sağlayacak. Yeni kurmuş olduğumuz Tahincioğlu Hizmet ve Yönetim şirketi ise; Tahincioğlu'nun konut projelerinin her türlü yönetim ve hizmet ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak aynı zamanda ileriki dönemlerde diğer konut projelerine kurumsal hizmet de sunabilecek.

Gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanındaki faaliyetlerinden söz eder misiniz? Perakende, ofis ve konut projelerinin yanı sıra şirketin odaklandığı diğer alanlar neler? 

Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Holding'in gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında faaliyet gösteren grup şirketi. Tahincioğlu'nun şu ana kadar tamamlanmış ve devam etmekte olan projelerinin inşaat alanı yaklaşık 4 milyon metrekare. İnşaat firması olan Nida İnşaat, her projede yüklenici görevini üstlenmektedir. Firmanın sembolü haline gelen projeleri arasında Palladium Tower, Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi ve Rezidans, Palladium Antakya Alışveriş Merkezi, Nidakule Kozyatağı, Nidakule Göztepe ve Swissôtel Büyük Efes ve Kongre Merkezi yer almaktadır. Şu an devam eden konut projelerinden Nidapark Küçükyalı, Nidapark İstinye ve Nidapark Ayyıldız'ın inşaatları devam etmekte olup önümüzdeki yıl sonuna kadar teslimlerini gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Planlanan proje olarak da en yakın Çengelköy'de gerçekleştireceğimiz projemizi örnek verebiliriz. Çengelköy'ün en özel lokasyonunda hayata geçirmeyi planladığımız Nidapark Çengelköy projemiz, az katlı mimarisi, boğaz manzarası, bahçeli ve geniş terasları ile fark yaratan bir konut projesi olacak. Diğer projelerimizde olduğu gibi Çengelköy projemizde de akıllı yatırım ve ödeme planı konut sahibi olunabilecek.

Türkiye 2020/4. çeyrek sizce nasıl sonuçlar içerecek? 

Son iki senedir oldukça zor dönemlerden geçiyoruz. 2018 yılında ekonomik dalgalanmalar 2020 başlarında pandeminin kendini göstermesi ve halen devam etmekte olması önümüzü görmemizi zorlaştırıyor. Bu noktada yeni dönemin makro ekonomik yansımalarının buyuk olacağını düşünüyorum. Sektör için değerlendirme yaparsak, mevcut ekosistemde verimli olmak adına biz ilk adımı Nidapark Küçükyalı projesi içerisinde Multi Ev konseptini geliştirerek atmış bulunuyoruz. Tahincioğlu olarak hem ev hem ofis hem de ev/ofis olarak kullanılabilen Multi Evler gibi yenilikçi ve yeni normale uygun konseptlerle rekabetçi ortama ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki projelerimizde bahçeli, az katlı, geniş teras ve bahçeleri olan evler yapmaya yöneleceğiz. İkinci ve geliştirmek istediğimiz diğer bir konu ise dijitalleşme. Dijitalleşme sürecini hızlandırarak daha kolay ve ulaşılabilir olmak ve elimizdeki ürün ve hizmetleri en hızlı ve zahmetsiz şekilde tüketiciye sunmak üzere çalışmalarımızı hızlandırdık. 

Tahincioğlu Gayrimenkul'den Multi Evler konsepti!


Geri Dön