19 / 04 / 2024

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya’da yürüttüğü projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı ’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projenin ilkbahar aylarında tamamlanacağını ve tarihi mirasın yeni dönemde kültür merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.


Gün saymaya başlandı 

Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeoparka kadar her alanda tarihi ve kültürel miras çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’da harabeye dönen 2 asırlık bir eseri daha ayağa kaldırmak için gün saymaya başladı. Kent merkezindeki tarihi eserlerin tamamına yakınını yenileyerek halkın kullanımına sunan, ilçelerde de birbirinden farklı yapılardaki benzer faaliyetleri sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Zeytin Hali’nin hemen arkasında bulunan Tahir Ağa Hamamı’ndaki restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını hızlandırdı.


Bursa tamam, sıra ilçelerde 

Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti Bursa’daki tüm medeniyetlerin izini ortaya çıkartma konusundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda onlarca han, hamam, medrese, şifahane cami ve külliyenin bir bir ayağa kaldırıldığını hatırlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini ve Osmanlı’dan kalan tüm zenginliklerin dünyanın tanıdığı ortak değerler haline geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah sahil kentimiz Mudanya’da da kent ziyneti dediğimiz tarihi eserleri bir ayağa kaldıracağız. Mudanya’nın turizm pastasından hak ettiği payı almasını sağlayacağız” dedi.


Kültür merkezi olacak 

Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya’da sürdürdükleri çalışmalardan birinin Tahir Ağa Hamamı olduğunu belirten Başkan Altepe, kamulaştırılarak Büyükşehir mülkiyetine geçen tarihi binadaki restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Denize nazır yerleşkedeki tadilat için gerekli tüm izinlerin alındığını ve önlerinde bir engel kalmadığını söyleyen Başkan Altepe, “İnşallah bahar ayları sonunda burada, yani Mudanya’nın kalbinde, zeytin halinin kuzeybatı köşesinde, denize bakan güzel bir kültür merkezi doğacak. İlçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak. Halkın toplandığı, yaz etkinliklerinin yapıldığı yaşayan bir merkez olacak. Hedefimiz burayı bir an önce Mudanya’ya kazandırmak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 



Geri Dön