19 / 04 / 2024

Tahir Akyürek: Köy ve beldelerin 2 yılda alt yapısı iyileştirilecek!

Tahir Akyürek: Köy ve beldelerin 2 yılda alt yapısı iyileştirilecek!

Konuşmasında belde belediye başkanlarına hitap eden Tahir Akyürek, son 1,5 ay içinde Konya'daki 168 beldeyi ziyaret ettiklerini, beldelerin problemlerini görüşerek, yapılması gerekenleri hep birlikte değerlendirdiklerini söyledi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan beldelerin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Konuşmasında belde belediye başkanlarına hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son 1,5 ay içinde Konya'daki 168 beldeyi ziyaret ettiklerini, beldelerin problemlerini görüşerek, yapılması gerekenleri hep birlikte değerlendirdiklerini söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası ile belde belediye başkanlarının beldelerinin son belediye başkanı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, görevde bulundukları süre içinde verdikleri hizmetler nedeniyle hepsine teşekkür etti. 


BÖLGELER ARASI KALKINMIŞLIK DENGESİ SAĞLANACAK 

Yeni yasayla bütün beldelerin Konya'nın ve metropol ilçenin mahallesi konumuna geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Konya merkez, görev aldığımız 10 yıl içinde 700 binlerden 1 milyon 200 binlere çıktı. 

Yatırım altyapısının, yaşanabilir şehir altyapısının iyileştirilmesiyle, Konya'nın gelişip güzelleşmesiyle Konya merkez; cazibe merkezi haline geldi. 

Konya'da bir miktar dışarıdan göç varsa da iç göçle merkezde büyük bir toplanma oldu. Neredeyse Konya bir Konya daha oldu. Bu, merkezin daha hızlı gelişmesinden kaynaklanıyor. 

Yeni yasanın bize verdiği sorumluluklardan birisi de bölgeler arası kalkınmışlık dengesini yeniden kurmak, şehrimizin her bölgesini şehir standardında belediyecilik hizmetleriyle tanıştırmak. Bunun için hazırlıklarımızı yaptık" dedi. Yeni Büyükşehir Yasası ile itfaiye, toplu ulaşım, su, kanalizasyon, mezarlık hizmetleri, çöp depolama alanlan, üst ölçekli imar planı hizmetlerinden Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olacağını dile getiren Başkan Akyürek, beldelerin su ve kanalizasyon ile ilgili problemlerini 2016 sonuna kadar tamamlayacaklarını, 2 yıl içinde belde ve köylere en az 500 milyon liralık yatırım yapacaklarını ifade etti. 


YATIRIM İÇİN GELİYORUZ

 30 Mart'tan sonra 168 belde belediye binasının Büyükşehir Belediyesi hizmet bilimi olarak açık kalacağını, 1 Nisan'da vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamadan belediyecilik hizmetlerini alacağını dile getiren Başkan Akyürek, "Beldelerimizden hiçbir şey alıp götürmüyoruz. Almak için gelmiyoruz, tam tersine yatırım için, hizmet için, Konya belediyecilik tecrübesini, birikimini, belde ve köylere taşımak için geliyoruz" diye konuştu. 

584 köye itfaiye teşkilatına bağlı yangın söndürme araçları vereceklerini, bütün beldelerin çok amaçlı birer salona sahip olmalarını süreç içinde sağlayacaklarını aktaran Akyürek, ilçe merkezlerinde KOMEK kurslan açacaklarını, talep olan beldelerde ilçe merkezlerindeki şubelerin kurs vermesini sağlayacaklarını, böylece kadınlara ve meslek edinmek isteyenlere imkan sağlamış olacaklarım ifade etti. 


Konya Yenigün




Geri Dön