25 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Yeni imar yasasına ihtiyaç var!

Tahir Tellioğlu: Yeni imar yasasına ihtiyaç var!

İMKON ve TİMFED Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en köklü olan projelerden biri olan Kentsel Dönüşüm uygulamasında hala sıkıntılar yaşandığını söyledi..



İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu (İMKON) ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu(TİMFED) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en köklü olan projelerden biri olan Kentsel Dönüşüm uygulamasında hala sıkıntılar yaşandığını söyledi Tellioğlu, Sakarya Müteahhitler Birliği üyeleri ile Tunatan Tesissisi'nde Bir araya geldi. 


Kentsel Dönüşüm projelerini de değinen Tellioğlu, "Şuan Türkiye kötü bir yapı stokuna kavuşmuş durumda. Bugün bunlardan kurtulmak için hazırlanan Kentsel Dönüşüm projesi maalesef uygulama safları noktasında biraz sıkıntılar yaşıyoruz. Dolayısıyla Türkiye'de yeni bir imar yasası yapılması gerekir. Ama bu imar yasası da bu anlamda var olan bütün yasalarla bir entegre özelliği taşıması lazım ki sonucumuz sağlıklı ve nitelikli bir kentsel dönüşümüne ulaşabilsin" dedi. 


YASA SEÇİMDEN SONRAYA BIRAKILDI 

Türkiye'de 300 bin müteahhit bulunduğunu, bunun 100 binine müteahhit denilmeyeceğini dile getiren Tellioğlu, mesleğe nitelik kazandırmak için Müteahhitlik Hizmet Tasarısı hazırladıklarını söyledi. Bu tasarının bir an önce mecliste görüşülerek yasalaşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Tellioğlu, "Ancak hükümet öncelikli yasalarımız var diye, bizim tasarımızı seçimden sonraya bıraktı" dedi. 


Sakarya Adapostası


Geri Dön