28 / 03 / 2024

Tahirova Pompajlı Sulama Tesisi 2014'te tamamlanacak!

Tahirova Pompajlı Sulama Tesisi 2014'te tamamlanacak!

Bandırma, Gönen ve Çanakkale'nin Biga ilçesinin 12 köyündeki 50 bin dekarlık alan yeni sulama tesisiyle suya kavuşuyor. Kısmi olarak hizmete giren tesis 2014'te tamamlanacak...



Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapımına üç yıl önce başlanan Tahirova Pompajlı Sulama Tesisi, tamamlanarak Gönen Ovası Sulama Birligi'ne devredildi. Projenin hayata geçirilmesiyle Bandırma, Gönen ve Çanakkale'nin Biga ilçesinin 12 köyündeki 50 bin dekarlık alan suya kavuşacak. Ulukır köyü yakınında hizmete açılan tesisin açılış törenine Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, Gönen DSİ Müdürü Çağatay Ünlü, Müdür Yardımcısı Alp Dalbayrak, Ataç İnşaat yetkilisi Muhsin Kaya, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Birlik Başkanı Can, "Bugün bizler için mutlu bir gün. Bugün itibarıyla yaklaşık 50 bin dekar bakir topraklan suyla buluşturuyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi çiftçilerimizin hizmetindeyiz." dedi. 


Konuşmaların ardından köy yakınındaki Gönen-Biga karayolu üzerinde bulunan Tahirova Sulama Pompajı'nda düğmeye basılarak çiftçilere ilk su verildi. Proje kapsamında Bandırma, Gönen ve Biga'nın 12 köyünde 50 bin dekarlık alan sulanacak. Pompajıdan Ulukır, Turplu, Gebeçınar, Çifteçeşmeler, Kınalar, Musakça, Sinekçi, Güvemalan ve Bozlar köylerine ait arazilere su verilecek. Gönen Çayı'ndan alman suyu dört pompa, saniyede 12 ton aktarmayla yukarıdaki bir depoya pompalıyor ve dev depodan da sulama sistemine veriliyor. Ana boruların tamamlandığı, tali kanalların da kısa sürede yapılarak 2014 yılı içinde bütün çiftçilerin sulamadan faydalanabileceği belirtildi. 


Melih Gasgar/Zaman Gazetesi


Geri Dön