26 / 04 / 2024

TAKBİS sistem tapu hatalarının önünü kesti!

TAKBİS sistem tapu hatalarının önünü kesti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Türkiye'de tüm mülkiyet bilgileri üzerinde her türlü sorgulama yapılabiliyor.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) ile Türkiye'de tüm mülkiyet bilgileri üzerinde her türlü sorgulama yapılabiliyor.



Tüm faaliyetler bilgisayar sistemi üzerinden yürütülüyor ve izleniyor, özel ve kamu taşınmaz mallarının etkin biçimde takip ve kontrolü sağlanıyor.




SİSTEM HATANIN ÖNÜNÜ KESTİ

TAKBİS ile Türkiye'de taşınmaz envanterinin belirlenmesi sağlanıyor. Tapu ve Kadastro bilgileri çevrimiçi ve güncel olarak vatandaşların incelemesine sunularak, şeffaf devletin oluşumuna katkı sunuluyor. Tapu ve Kadastro arşivlerinde kayıtlı ulaşılması zor bilgiler, güvenli bir şekilde elektronik ortamda paylaşılabiliyor. Ülke genelinde işlem standardı getirilerek, bu konudaki hataların önüne geçiliyor.



16 TIR TAPU DİJİTAL TAŞINDI

TAKBİS verileri birçok kuruma veri anlamında altlık oluşturuyor. TAKBİS kurulmadan önce kamu kurumlarıyla veriler kopyalanarak paylaşılıyordu. Tapu kadastro paftaları devlet kurumlarına veriliyordu. Tarım Bakanlığı'na gönderilecek olan tapu paftalarını ve bilgilerinin kopyaları için 16 tır gerekliydi. Fotokopiler çekilirken tapu bilgileri güncelliğini kaybediyordu. TAKBİS ile Çankaya Kaymakamlığı haksız yere aldığı 18 bin yeşil kart iptal ettirildi.



Yeni Şafak


Geri Dön