19 / 04 / 2024

tapuda hatalar önleniyor mu

tapuda hatalar önleniyor mu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Türkiye'de tüm mülkiyet bilgileri üzerinde her türlü sorgulama yapılabiliyor.

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapuda döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Tapu dairesinde yapılan mülkiyet devir işlemleri için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masraflar arasında tapu harcı ve döner sermaye ücretleri bulunuyor. Peki, tapuda döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapu kütüğünde parselin ayrılması, parçalara bölünmesi işlemi olarak tanımlanan ifraz için gerekli belgelerin tamamlanıp,ifraz harcının ödenip istenilen yerlere ulaştırılması gerekiyor.İşte,tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapuda yaş sınırı var mı?

Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, tapuda yaş sınırı var mı? Tapuda yaş sınırı nedir?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması!

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması geldi. Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu konuyu değerlendirdi.

Tapuda gerçek değer nedir?

Tapuda alım satım işlemlerinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerçek değer nedir?

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?

Tapu satış sürecinde tarafların ödeyeceği harç bedeli gerçek alım satım değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

tapuda hatalar önleniyor mu Haberi

tapuda hatalar önleniyor mu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) ile Türkiye'de tüm mülkiyet bilgileri üzerinde her türlü sorgulama yapılabiliyor.



Tüm faaliyetler bilgisayar sistemi üzerinden yürütülüyor ve izleniyor, özel ve kamu taşınmaz mallarının etkin biçimde takip ve kontrolü sağlanıyor.




SİSTEM HATANIN ÖNÜNÜ KESTİ

TAKBİS ile Türkiye'de taşınmaz envanterinin belirlenmesi sağlanıyor. Tapu ve Kadastro bilgileri çevrimiçi ve güncel olarak vatandaşların incelemesine sunularak, şeffaf devletin oluşumuna katkı sunuluyor. Tapu ve Kadastro arşivlerinde kayıtlı ulaşılması zor bilgiler, güvenli bir şekilde elektronik ortamda paylaşılabiliyor. Ülke genelinde işlem standardı getirilerek, bu konudaki hataların önüne geçiliyor.



16 TIR TAPU DİJİTAL TAŞINDI

TAKBİS verileri birçok kuruma veri anlamında altlık oluşturuyor. TAKBİS kurulmadan önce kamu kurumlarıyla veriler kopyalanarak paylaşılıyordu. Tapu kadastro paftaları devlet kurumlarına veriliyordu. Tarım Bakanlığı'na gönderilecek olan...