25 / 04 / 2024

Taksici, modern duraklar için yer istiyor!

Taksici, modern duraklar için yer istiyor!

Başbakan'ın Taksi durakları mutfağı, tuvaleti ve oturma yeri olan taş yapılar olmalı' sözleri, taksici esnafını heyecanlandırdı. İTEO Başkan, 'İmar projelerinde bize de yer verilirse, sorun biter' dedi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istanbul'daki taksicileri ikinci kez ziyaret etmesi üzerine çalışma koşulları son derece sıkıntılı olan taksicileri tekrar gündeme geldi. Erdoğan'ın özellikle .'Durakların tuvaleti, mutfağı ve oturma alanı olmalı. Ben durağa gittiğim zaman rahatlıkla çay içebilmeliyim. Gelip geçici değil taş yapıdan duraklar yapılmalı' demesi yeni durak tasarımları için umut oldu.

çALIşžMA şžARTLARI ZOR

Konuyla ilgili olarak sıkıntılarını ve çözüm önerilerini anlatan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (ITEO) Başkanı Y. Yahya Uğur, 'Özellikle kış mevsiminde çok zorluk yaşıyoruz. Durak ortamı müsait olmayan arkadaşlar yağmurda, karda dışarıda kalmamak için otomobillerin içinde müşteri bekliyor' dedi.

Taksi duraklarının yerlerinin şehir planlamasına göre sürekli değiştiğini söyleyen Uğur, 'Bir yerde gördüğünüz taksi durağını bir dahaki sefere yerinde görmek mümkün değil.

Oysa ki İstanbul yaşantısına baktığınızda taksici mahalleyi gözeten, sahiplenen ve de acil durumlarda ilk başvurulabilecek yerler arasındadır' diye konuştu. Uğur, şöyle devam etti:

GÜVENLİK HİZMETİ

'şžehir planlaması yapılırken, 10 bin konutluk siteler, toplumun sıklıkla kullandığı resmi kurumlar, hastaneler projelendirilirken taksi duraklarını bu projelere dahil edilmemesi yaşadığımız sıkıntıların ana sebebi aslında. çağlayan Adliyesi'ne bakın mesela. En büyük adliye sarayı dediğimiz yerde taksi durağı alanı yoktur. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi'ne site planları onaylanırken taksi duraklarına uygun yerlerin de tespit edilmesi için başvurularda bulunduk. Taksi durakları 24 saat aktif olduğu için güvenlik hizmeti de verecektir. Taş yapı taksi duraklarının, şehrin mimarisine uygun olarak yapılması, kente estetik de katacaktır.'

BAYRAMPAşžA İLK ADIMI ATTI

Kentteki taksi duraklarının içinde bulunduğu kötü durum, bazı ilçe belediyelerinin yaptığı düzenlemelerlerle bir nebze de olsa iyileştiriliyor. Bayrampaşa'da modern hale getirilen taksi durakları, taksicileri konforlu bir mekana kavuştururken çevre estetiğine de katkı sağladı.
Habertürk


Geri Dön