25 / 04 / 2024

Taksim Kabataş füniküler!

Taksim Kabataş füniküler!

Taksim Kabataş füniküler hattı duraklarının Kabataş ve Taksim olmak üzere hizmet verdiği biliniyor. Taksim Kabataş fünikülerinde hat uzunluğu 594 metre. İki adet istasyona sahip olan Taksim Kabataş füniküler hattında sefer süresi 2,5 dakika...




Taksim Kabataş füniküler!


Taksim Kabataş füniküler hattı İstanbul kent içi ulaşımının entegre edilebilmesi için düşünülmüş bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Taksim Kabataş füniküleri deniz ulaşımı ile raylı sistemlerin birleştirilmesi düşüncesiyle hayata geçirildiğini söyleyebiliriz. Taksim Kabataş füniküleri 29 Haziran 2006 tarihinde hizmete girmiştir.


Taksim Kabataş füniküler durakları!


Taksim Kabataş füniküler hattı duraklarının Kabataş ve Taksim olmak üzere hizmet verdiği biliniyor. Taksim Kabataş fünikülerinde hat uzunluğu 594 metre. İki adet istasyona sahip olan Taksim Kabataş füniküler hattı durakları arasında sefer süresi 2,5 dakika sürüyor. Sabah 06.00'dan gece 00.00'a kadar hizmet veren Kabataş Taksim metrosu günde 30 bin yolcu taşıyor.


Taksim Kabataş füniküler sistemi, Şişhane – Hacı Osman Metrosu, Taksim Tünel Nostaljik Tramvayı, İ.E.T.T, Özel halk otobüsleri, Dolmuş Durakları, Kabataş - Bağcılar Tramvayı, Kabataş İDO vapur, feribot ve deniz otobüsü iskeleleri arasında köprü vazifesi görerek entegrasyon sağlayarak, İstanbulluların Havalimanı'ndan sadece raylı sistem ile Taksim – Hacı Osman Metrosuna ve Kabataş ve Beşiktaş gibi deniz ulaşımı araçlarının yoğun kullanıldığı bölgelere erişimini kolaylaştırıyor.


Taksim Kabataş füniküler haritası!



Taksim Kabataş füniküler!




Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı!
Şişhane Hacıosman metro aktarması!
İstanbul'da metro projeleri!
Kabataş Bağcılar tramvay seferleri!
Topkapı Habibler tramvayı!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön