19 / 04 / 2024

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları ne zaman başlayacak?

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları ne zaman başlayacak?

Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; "Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız" dedi.



Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Taksim Meydanı'nın ihalesini yaptık, ama kış mevsiminde bölgede bir sıkıntı olmasın diye biraz geciktirdik. Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız dedi.


 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2015 yılı Nisan ayı oturumlarının son gününde, İBB Meclisi'ne İstanbul Faaliyet Raporu'nu sundu. Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren Topbaş, "Taksim Meydanı'nın ihalesini yaptık, ama kış mevsiminde bölgede bir sıkıntı olmasın diye biraz geciktirdik. Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız dedi.


ÇATALCA VE SİLİVRİ'YE DAR GELİRLİLER İÇİN 2 BİN 400 KONUT


Dar gelirlilere KİPTAŞ aracılığıyla ucuz konut inşa etmek üzere Çatalca ve Silivri'de çalışma başlatıldığını belirten Topbaş, "İstanbul'da dar gelirli insanlarımıza kira öder gibi konut sahibi olmaları adına sözümüz vardı. Çatalca'da 2100 konut, Silivri'de 300 konut olmak üzere toplam 2 bin 400 konutun yapımına başlıyoruz. Birkaç ay içinde vatandaşlarımıza arz edeceğiz şeklinde konuştu.


400 YENİ OTOBÜS, 10 YENİ GEMİ

Şehir Hatları'na 10 yeni gemi ekleneceğini söyleyen Topbaş, bu gemilerden 4 tanesini hazır hale getirdiklerini, önümüzdeki haftalarda gemilerin hizmete alınacağını açıkladı.


İstanbul'un mini metrosu açılıyor


Topbaş, İETT filosunu yenilediklerini belirterek, bu yıl içinde tek kalemde 400 yeni otobüs daha satın alarak İstanbulluların hizmetine sunacaklarını vurguladı.



Radikal


Geri Dön