29 / 03 / 2024

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında 2 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek Bio İstanbul'la ilgili süreç devam ediyor. Peki projede satışlar ve inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?



Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi olan Bio İstanbul ile ilgili tüm gelişmeler çok merak ediliyor. 2011 yılından bu yana gündemden düşmeyen Bio İstanbul'da artık satışların başlaması bekleniyor. 


Satışlar ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  TOKİ  iştiraki Emlak Pazalarma İnşaat Proje Yönetimi (EPP) ortaklığında kurulan Bio City Development (BCDCO) tarafından hayata geçirilecek Bio İstanbul projesinde satışlar henüz başlamadı. Satışların ne zaman başlayacağı ise netlik kazanmadı.

 

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

 

İnşaat başladı mı?

Bio İstanbul projesinde inşaat çalışmaları da başlamadı. Projeyle ilgili yapılan imar değişikliği henüz tamamlanmadığı için inşaat çalışmaları başlayamadı. Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi yetkilileri, "Projenin imar sürecinin netleşmesini bekliyoruz" şeklinde açıklama yaptı. Projenin imar çalışmaları tamamlandıktan sonra projeyle ilgili nihai karar verilecek. 

 

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

 

2.2 milyon dolarlık proje

Bio İstanbul projesinin yatırım bedeli 2.2 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Yeşil alanlar içerisinde yer alan Bio İstanbul Evleri yeni bir yaşam biçimi sunuyor. Bio İstanbul projesi 3 ayrı vadiden oluşacak. Proje 2 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor. 

 

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

 

Bio İstanbul projesinde son teknoloji çocuk hastanesi, inovasyon kampüsü, üniversite, sosyal ve kültürel alanlar yer alacak. İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında inşa edilecek proje, Atatürk Havalimanı'na ve inşaatı devam eden 3. havalimanına 20 kilometre mesafede ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tam karşısında yer alacak.

 

 

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

 


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön