20 / 04 / 2024

Taksim'e yeni hastane yapılacak!

Taksim'e yeni hastane yapılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nin açılışının ardından yaptığı konuşmada, Taksim' deki hastanenin yıkılıp yenisinin yapılacağını ve proje çalışmalarına başlandığını belirtti...




Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


Tam Gün Yasa Tasarısı'nda, tam gün çalışma uygulamasının yanlışlıkla mimar, mühendis ve avukat kökenli bütün öğretim üyelerini kapsayacak şekilde düzenlendiği iddialarıyla ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, 2010'da çıkan kanunla bütün üniversitelerdeki öğretim üyelerini ilgilendiren bir yasa düzenlemesi yaptıklarını söyledi.  


Müezzinoğlu, şöyle devam etti: 


"Bizim bu yeni düzenlememiz, tıp ve diş hekimliği fakültelerindeki hocalarımız için. Ama bu düzenleme otomatikman diğer fakültelerdeki hocalarımızı da 2010'daki kanuni düzenlemeye atıfta bulunduğu için etkiliyor. Biz geçtiğimiz çarşamba günü tam gün boyutuyla Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi planladığımız kanun tasarımızı grup başkanvekilliklerimizle, gerek hukuk fakültelerimiz, gerekse mimarlık, mühendislik fakültelerimizden gelen talepler doğrultusunda yeniden bir değerlendirme yapalım diye Başbakanımızla dün görüştük. O da, 'Bir hafta on gün çalışma yapın, ondan sonra yeniden Meclis gündemine taşıyalım' dedi. Bir hafta on gün çalışacağız. Tıp fakülteleri ve diş hekimlikleriyle ilgili düzenleme Sağlık Bakanlığı olarak bizi ilgilendiriyor. Ama mimarlık ve üniversitelerimizin diğer bölümlerindeki hocalarımızın statüsünü 2010'da çıkan kanunla paralel mi gideceğiz, yok onu ayrıştıracak mıyız, bir hafta on günlük süreçte onun üzerinde çalışacağız."  


Müezzinoğlu, Taksim'deki hastane binasının ne olacağı ile ilgili soruya da "Yıkılıp yenisi yapılacak. Proje çalışmaları başladı. Onun yerine yeniden o bölgeye sağlık alanında boşluk oluşturmadan ve Taksim'in geleceğine de hizmet sunabilecek modern bir hastane projesi üzerinde çalışıyoruz" yanıtını verdi.  


AA



Geri Dön