26 / 04 / 2024

Tam kapanmada bankalar açık mı?

Tam kapanmada bankalar açık mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında tam kapanma uygulamasına geçilerek 17 Mayıs tarihine kadar tüm Türkiye'de aralıksız sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bankada işleri olan vatandaşlar ise bu süreçte bankaların açık olup olmadığını merak ediyor...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında tüm Türkiye'de tam kapanmya uygulamasına geçildi. Tam kapanmaya geçilen Türkiye'de bazı sektörlerin mesai saatlerinde değişiklik yapılırken, bazı sektörlerde ise faaliyetlerine geçici süreliğine ara verdi.

A Haber'de yer alan habere göre; bu gelişmelerin ardınan en çok merak edilenllerin başında bankalar geliyor. Peki, hafta içi bankalar açık mı? Tam kapanmada bankalar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Mayıs ayında bankaların çalışma saatleri nasıl olacak? İşte cevaplar...

Tam kapanmada bankalar açık mı?

TAM KAPANMADA BANKALAR AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, bankaların çalışma saatleri, her bankanın kendi belirlediği saatlere göre düzenlenecek.

Genelge kapsamında bankaların çalışma saatleri 10.00-16.00 olarak belirlendi. Buna göre, bankalar bu saatler aralığında vatandaşlara sınırlı sayıda şube ve personelle hizmet vermeye devam edecek.

BANKAYA GİTMEK İÇİN İZİN GEREKLİ Mİ?

Acil finansal işlemler için bankalara doğrudan gitmek mümkün değil.  Bankada işi olan kişilerin bankaya gitmeden VEFA destek hattından onay alması gerekiyor.

BANKAYA GİTMEK İÇİN İZİN NEREDEN, NASIL ALINIR?

Vefa destek hattına 112 üzerinden ulaşılması mümkün. Bankaya gitmek istenilen gün içerisinde aranıp izin alınması şartı yeterlidir. İzin almak için en az 2 saat öncesinden aranmış olunması gerekiyor.

Tam kapanmada bankalar açık mı?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bankalar başta olmak üzere yurt çapında yaygın hizmet ağı olan kurum, kuruluş ve işletmelerin bilgi işlem merkezleri ile çalışanları (asgari sayıda olmak kaydıyla)'' yasakta muaf olacaklar ve kapanma süresince çalışabilecekler."

Vergi daireleri ve bankalar kısıtlamada açık mı?

Bankacılıkta yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön