25 / 04 / 2024

Tanap ihalesi Tekfen'in!

Tanap ihalesi Tekfen'in!

ANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.





Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.


Sözleşme TANAP DOĞAL GAZ İLETİM A.Ş ile TEKFEN İNŞAAT VE TESİSAT A.Ş. arasında imzalandı:


Türkiye üzerinden geçecek 1850 kilometrelik boru hattı üzerinde bulunan 2 adet Kompresör İstasyonu ve 4 adet Ölçüm İstasyonunun Mühendislik, Tedarik ve Yapım İşi için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 26 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale süreci sonucunda TEKFEN İNŞAAT VE TESİSAT A.Ş. ile sözleşme imzalandı. 


Vatan 



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tekfen Holding'in bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi kapsamında kompresör ve ölçüm istasyonlarına ilişkin mühendislik, tedarik ve yapım işlerini 457 milyon dolar bedelle üstlendi. Tekfen Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yapılan açıklamada, "Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, TANAP Projesi kapsamında kompresör ve ölçüm istasyonlarına ilişkin mühendislik, tedarik ve yapım işlerini 457 milyon dolar bedelle üstlenmiştir. Projenin tamamlanma süresi 39 ay olarak belirlenmiştir" denildi. 


Yeni Şafak


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) kompresör ve ölçüm istasyonlarıyla ilgili mühendislik, tedarik ve yapım işi ihalesini Tekfen inşaat ve Tesisat AŞ kazandı. TANAP'tan yapılan açıklamada, Türkiye'den geçecek 1.850 kilometrelik doğalgaz boru hattı üzerinde bulunacak 2 kompresör ve 4 ölçüm istasyonunun mühendislik, tedarik ve yapım işi için Tekfen İnşaat ile sözleşme imzalandığı kaydedildi. 


Star


Haber Yeni Ekonomi'de şöyle yer aldı;

Azerbaycan gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşıyacak olan Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) kompresör ve ölçüm istasyonlarıyla ilgili mühendislik, tedarik ve yapım işi ihalesini Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ kazandı. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön