18 / 04 / 2024

Tandoğan Keçiören metro hattı ne zaman açılacak?

Tandoğan Keçiören metro hattı ne zaman açılacak?

Tandoğan Keçiören metrosu ne zaman bitecek? Tandoğan Keçiören metrosu ne zaman tamamlanacak? Tandoğan Keçiören metrosu ne zaman hizmete açılacak? Tandoğan Keçiören metrosu istasyonları hangileri? Tandoğan Keçiören metrosu nerelerde duracak? İşte cevaplar…



Tandoğan Keçiören metro hattı ne zaman açılacak? 


Ankara’nın dördüncü metrosu olması nedeniyle M4 koduyla anılan Tandoğan-Keçiören Metrosu’nun 2014 yılının sonuna doğru hizmete açılması planlanıyor.


Tandoğan-Keçiören arasında 10 bin 582 metre hat ve 10 istasyon olarak projelendirilen hattın bina ve inşaat yapım çalışmalarına 15 Temmuz 2003 tarihinde başlandı. 


Keçiören- AKM istasyonları arasındaki 9 bin 220 metre hat ve 9 istasyonu kapsayan kısmı 25 Nisan 2011 tarihinde yapılan protokolle Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. 



Tandoğan Keçiören metro hattı ne zaman açılacak?



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Tandoğan-Keçiören arasında yapılması öngörülen hattın Ulaştırma Bakanlığı’nca AKM istasyonundan itibaren Tandoğan veya yeni yapılacak TCDD Hızlı Tren Gar’ına bağlanmasıyla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. 


Keçiören metrosunun Tandoğan yerine tren garına bağlanması halinde AKM istasyonundan Kızılay-Batıkent Metrosuna, Maltepe istasyonundan da Ankaray’a ücretsiz aktarma imkanı sağlanacak. Bu hat için Ulaştırma Bakanlığı’nca 13 Aralık 2011 tarihinde ihalesi, 02 Şubat 2012 tarihinde  sözleşmesi yapılarak çalışmalara başlanıldı. Bu metro hattının tamamlanma süresi 850 gün olup, tamamlandıktan sonra  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek.


Tandoğan Keçiören metro hattı ne zaman açılacak?



Tandoğan Keçiören metrosunun Ulaştırma Bakanlığı’nca tamamlanacak kısmı!


Tandoğan Keçiören metrosu için 02 Şubat 2012 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olup, yer teslimi yapılarak 9 Şubat 2012 tarihinde işe başlandı. 


Projenin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor. 


Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek kısımda Tandoğan-Keçiören (M4) Metrosu 9,22 km uzunluğunda çift hatlı ve 9 istasyondan oluşuyor. 


Keçiören’den Tandoğan’a (Yeni Gar Binasına) kadar yapılacak olan hat sırasıyla; Gazino, Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ, AKM istasyonlarından geçecek.


Tandoğan Keçiören metro hattı ne zaman açılacak?



Sayılarla Tandoğan – Keçiören Metrosu (M4)!


Projenin Başlangıç Tarihi: 2011

Projenin Planlanan Bitiş Tarihi: 2014

Proje Bedeli: 338 milyon 273 bin TL

İhale bedeli: 374 milyon 470 bin TL

Hat uzunluğu: 9,22 km.


Toplam hat uzunluğu: 10 bin 582 metre (Devir protokolünde 9 bin 220 metre)

İstasyon sayısı: 10 adet (Devir protokolünde 9 adet)


Geri Dön