26 / 04 / 2024

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?



Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi. 


Web tabanlı ‘TapuTakas’la, el değiştirecek tutar, Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınıyor. 


TapuTakas Sistemi ile sadece konut değil, arsa, arazi, ofis gibi Tapu Müdürlüklerinde gerçek veya tüzel kişilerce gerçekleştirilen tüm alım satım işlemleri için kullanılabilen TapuTakas Sistemi Ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. 


Proje ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında yürütülen ortak çalışma ile gayrimenkul alan ve satan tarafların varlıkları aynı anda, hızlı ve güvenilir bir ortamda el değiştiriyor. 


Kurulan bu çağdaş, güvenli ve teknolojik altyapıdan, ister bireysel ister kurumsal olsun, tüm gayrimenkul alıcı ve satıcıları oldukça uygun bir fiyatla faydalanabiliyor. 


Alıcı ve satıcının anlaşmasını takiben Tapu Dairesi’nden alınan E-Ödeme (Makbuz) numarası ile www.taputakas.com.tr adresinden veya TapuTakas mobil uygulamasından sisteme girilebiliyor.


Tapuda takas sistemi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön