26 / 04 / 2024

Tapuda eklenti nedir?

Tapuda eklenti nedir?

Tapuda eklenti nedir?: Eklenti, bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler olarak ifade ediliyor. İşte tapuda eklenti ile ilgili detaylar...



Tapuda eklenti nedir?

Eklenti; Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda bir bağımsız bölümün dışında olup kömürlük, depo, garaj gibi doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere deniyor. 


Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında eklenti ile ilgili tanımlamalara yer veriliyor. Yönetmeliğe göre tapuda eklenti şu şekilde tanımlanıyor:


Tapuda eklenti:

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerleri ifade ediyor.


Anagayrimenkulde, yapının veya yapıların ruhsat eki projesine uygun, yapı veya yapıların dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti, ortak yerlerinin ölçüleri ve bağımsız bölümlerin konumu ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı arsa payları ve bağımsız bölümlerin yapı inşaat alanı da açıkça ve her bağımsız bölümün birden başlayıp sıra ile giden numarası da belirtilmek suretiyle kat plânları ayrı ayrı gösterilen, proje müellifi mimar tarafından yapılan ve gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları tarafından imzalanan idarece onaylı proje, mimari proje olarak karşımıza çıkıyor.


Dolayısı ile mimarî projelerde; yapının eklentileri de belirtiliyor. 





Geri Dön