23 / 04 / 2024

Tapudan randevu alana 'sokağa çıkma yasağı' yok!

Tapudan randevu alana 'sokağa çıkma yasağı' yok!

29 Nisan tarihinde başlayacağı açıklanan 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyoruz. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak ve konut satışları hız kesmeyecek.



Sokağa çıkma süresinde emlak sektörünün devam edecek işlemlerle ilgili konuşan Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “17 günlük tam kapanma döneminde şu anda mevcut olan uygulamaya göre tapu daireleri açık olacak ve konut satışı yapılmaya devam edecek. Ancak tapu daireleri tarafından sunulan hizmetlerden sadece randevusu olan kişiler yararlanabilecek ve randevusuz olan hiçbir işlem yapılmayacak” ifadelerini kullandı. 

Tapudan randevu alana sokağa çıkma yasağı yok!

Sokağa çıkma yasağı yok

Tapu işlemleri için randevu alanların cep telefonlarına gelen kısa mesaj ile sokağa çıkma yasağından o saatler için muaf tutulacağından bahseden Başaran, “Bu sayede işlemlerini yapabilmek adına tapu dairelerine gidebilecekler.  Ancak öncesinde mutlaka tapu randevusu alınmış olması şartı aranacak. Randevusu olmayan kişilerin hem tapu dairelerinde işlemleri yapılmayacak hem de güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağı ihlali nedeni ile para cezası uygulanacak” dedi.

Tapudan randevu alana sokağa çıkma yasağı yok!

Mesai saatleri değişti

Tapu Daireleri'nin çalıştığını ancak saatlerin değiştiğini söyleyen Başaran, “Tapu daireleri sabah saat 10.00’da hizmet vermeye başlayacak. Mesai bitimi ise 16.00 olarak belirlendi” açıklamasında bulundu. 

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!


Geri Dön