28 / 03 / 2024

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.



Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan ve yüksek katlı yapılaşma ile birlikte sayıları 200’ün altında seyreden Tarihi Mersin Evleri’nin korunması için Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Dünya'da yer alan habere göre; çalışmalar altında Osmanlı İmparatorluğu’nun gerileme döneminde yaptığı orta çıkan ve mimari yapısıyla Mersin’e özgü olan tarihi binaların bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması için çeşitli projeler hayata geçirecek. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol’dan meydana gelen heyet Tarihi Mersin Evleri’nin bir bölümünde incelemelerde bulunurken, gerçekleşecek çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Büyük çoğunluğu  Adana  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nce koruma altında olan ve bakımsızlık nedeniyle yıkım tehlikesi yaşayan Tarihi Mersin Evleri’nin kurtarılması için kent dinamikleri ile proje hazırlığının devam ettiğini ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Amacımız, kent kimliğinin önemli bir parçası olan bu yapıları kurtarmak ve kentin hafızasını korumaktır. Bunun için MTSO yöneticilerimiz başta olmak üzere, Mersin’deki tüm kurum ve kuruluşlardan destek ve katkı bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. 

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Bu alanda yeni meydanlar oluşturmak ve Mersin’in tarihi dokusunu korumak konusunda MTSO olarak, Meclis Başkanımız Hamit İzol ile birlikte elimizi taşın altına koymaya hazırız.” diye konuştu.
 


Geri Dön