25 / 04 / 2024

Tarihi yarımadaya ne yapılacak?

Tarihi yarımadaya ne yapılacak?

Tarihi yarımadada İTO ve TOBB'un sahip olduğu alanlar için nisan ayında ihaleye çıkılmış ve yedi şirket şartname alarak projelerini sunmuştu. Şartname alan bu yedi şirket, 17 Kasım'da yapılacak son turda tekliflerini sunacak.



Tarihi yarımadada İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve TOBB'un sahip olduğu alanlar için nisan ayında ihaleye çıkılmış ve yedi şirket şartname alarak projelerini sunmuştu. Şartname alan ve ilk turu geçen bu yedi şirket, 17 Kasım'da yapılacak son turda tekliflerini sunmaya hazırlanıyor. 


İTO Başkanı ibrahim Çağlar, İTO otoparkı, 100 yıllık Liman Han ve Güneş Han'ın dahil olduğu alanlarda yap-işlet-devret modeliyle otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezinin yapılacağı en ideal proje için çalıştıklarını söylüyor. Çağlar, bu konuda şöyle konuşuyor: "Amacımız kâr amacı gütmek değil. İstanbul'dan baktığımız en güzel manzaralardan biri olan tarihi yarımadanın güneybatısındaki bize ait alanları kullanıma açmak istiyoruz. Akşam saat 6'dan sonra burada hayat duruyor. Yapılacak restorasyonla burası hayat bulacak. Büyükşehir ve Fatih Belediyesi de Unkapanı'ndan Sarayburnu'na giden yolu yer altına alarak önemli bir çalışmaya imza atacak." Projenin bütçesinin restorasyonlar nedeniyle yüksek olacağını ifade eden İbrahim Çağlar, 1 milyar TL'nin üzerinde bir yatırım yapılacağını kaydediyor. 


İbrahim Çağlar, öte yandan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Eminönü'ndeki otobüs duraklarının yanındaki eski binasına ilişkin de yeni bir proje geliştirdiklerini dile getiriyor. Çağlar, burasının Bilginin Ticarileştirilmesi Merkezi (BTM) olacağını ve gençlerin burada eğitim alacağını kaydediyor. 


Ekonomist


Geri Dön