26 / 04 / 2024

Tarım arazilerinin kamulaştırılmasına tepki gösterildi!

Tarım arazilerinin kamulaştırılmasına tepki gösterildi!

Akyatan ve Tuzla Lagünleri Yönetim Planı'nın anlatılacağı toplantı öncesinde bir grup köylü, plan kapsamında tarım arazilerinin kamulaştırılacağı iddiasıyla protesto gösterisi yaptı.  



 'Akyatan ve Tuzla Lagünleri Yönetim Planı'nın anlatılacağı toplantı öncesinde bir grup köylü, plan kapsamında tarım arazilerinin kamulaştırılacağı iddiasıyla protesto gösterisi yaptı. Kuş Araştırmaları Derneği tarafından çevre ve Orman Bakanlığı adına yürütülen 'Akyatan ve Tuzla Lagünleri Yönetim Planı' kapsamında Seyhan Otel"inde, kamu kuruluşları, bilim adamları, sivil toplum kuruluşları, Akyatan ve Tuzla lagünleri çevresindeki köylerin muhtarlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantının yapıldığı otelin önünde toplanan bir grup köylü, yönetim planını protesto amacıyla pankart açarak slogan attı. Grup adına açıklama yapan Cengiz çetiner, plan kapsamında, tarım yaptıkları verimli arazilerin kamulaştırılarak ellerinden alınacağını ileri sürdü.

Bu sırada, toplantıya katılmak için otele gelen  Adana  Valisi İlhan Atış, grubun yanına gelerek, planın şu an tartışılma aşamasında olduğunu, köylünün mağdur olmaması için çaba sarf ettiklerini anlattı. Daha sonra toplantıya geçen Atış, Kuş Araştırmaları Derneği Genel Koordinatörü Osman Erdem"in, plan kapsamında bölgede yapılması yasaklanan veya izne bağlanan faaliyetlerle ilgili sunumunu dinledi. Toplantıdan erken ayrılan Vali Atış, çıkışı sırasında Erdem"e, konunun halka çok iyi anlatılması ve soru işaretlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Dışarıda bekleyişlerini sürdüren köylüler, yanlarında getirdikleri yer fıstıklarını otelin önüne döktü. Vali Atış, otelden ayrılırken dışarıda bekleyen köylülere, konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi.
A.A


Geri Dön