26 / 04 / 2024

TARİŞ, borç ödemek için 106 milyon TL'lik konut ve arsa sattı!

TARİŞ, borç ödemek için 106 milyon TL'lik konut ve arsa sattı!

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği 2011-2012 Yılı pamuk alım sezonunu Sökede açtı. Birlik Başkanı Azbazdar, "Borçları kapattığımızda, 20 milyon liralık yıllık faizden kurtulmuş olacağız. Bugüne kadar 106 milyon liralık gayrimenkul sattık"dedi  



TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, 2011-2012 pamuk alım sezonunu Aydının Söke ilçesinde düzenlenen törenle
başlattı. Söke TARİŞ 131 Nolu Pamuk Satış Kooperatifinde düzenlenen törene, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, TARİŞ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Tuna, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık ve yaklaşık 150 üretici katıldı.

Azbazdar, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pamuk alımını Sökeden başlattıklarını belirterek, göreve geldiklerinden bu yana üreticilere 420 milyon lira para ödediklerini söyledi. Görevi devraldıklarında birliğin acil ödenmesi gereken borcunun 234 milyon lira olduğunu ifade eden Azbazdar, bugüne kadar 106 milyon liralık gayrimenkul sattıklarını kaydetti.

Azbazdar, faiz kamburundan kurtulmaya çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Vakıfbanka 124 milyon lira borcumuz var. Bunun ödenmesi gerekiyor.
İzmir Kahramanlardaki arsanın satışından gelecek para ile bu borcumuzu ödeyeceğiz. Geriye, Aydındaki ham yağ tesisimizle ilgili Garanti ve Anadolu bankalarından kullanılmış olan uzun yıl vadeli kredilerimiz var. 9 milyon lira olan bu kredi haricinde bir de Vakıfbanktan kullanılan 916 bin avroluk kredi borcumuz var ama bu borçların vadesi var. 2012 yılının sonuna doğru ödenecek. Yani bankalara borcumuz 9 milyon lira ve 916 bin Avro. Vergi dairesine olan 32 milyon liralık borcu yapılandırıp, 36 taksite böldük. Borçları kapattığımızda 20 milyon liralık yıllık faizden kurtulmuş olacağız."

Azbazdar, TARİŞin piyasada etkin olmasıyla birlikte, son 2 yılda çiftçinin borç ödeme ayları olan ekim, kasım ve aralık aylarında fiyatların düşmediğine dikkati çekerek, ticaret borsalarının yükseldiği dönemde en fazla pamuğu TARİŞin sattığını ifade etti.

TARİŞin bir marka olduğunu ve bu markaya değer konulamayacağını belirten
Azbazdar, "Bunu ölçecek kurum da yoktur. Bizim görevimiz bu markanın değerini yükseltmektir" diye konuştu.


AA


Geri Dön