25 / 04 / 2024

Tarlabaşı 360'ın ilk etabı 2017'de tamamlanacak!

Tarlabaşı 360'ın ilk etabı 2017'de tamamlanacak!

İstanbul'un tarihi dokusuyla öne çıkan semtlerinden Tarlabaşı'nın dönüşümü için hayata geçirilen Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin ilk etabında yer alan ofis bölümleri 2016 yılı sonuna doğru, rezidans bölümleri ise 2017 yılında bitirilecek.



İstanbul'un tarihi dokusuyla öne çıkan semtlerinden Tarlabaşı'nın dönüşümü için hayata geçirilen Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin ilk etabında yer alan ofis bölümleri 2016 yılı sonuna doğru, rezidans bölümleri ise 2017 yılında bitirilecek.


 Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Tarlabaşı Kentsel  Yenileme Projesi'nin (Tarlabaşı360) ilk etap inşaatı devam ediyor. 

 

 

  Proje genelinde, Tarlabaşı'nda bulunan 9 yapı adasında, 20 bin  metrekarelik alandaki 210'u tescilli olmak üzere 269 yapıda, yenileme ve  restorasyon çalışmaları yapılıyor. 

 

 

Otopark alanlarının tamamının yeraltında olduğu projede, ilk etapta  yer alan ofis bölümleri, 2016 yılı sonuna doğru, rezidans bölümleri ise 2017  sonuna doğru tamamlanacak. 

 

Yeraltı otoparkları 

 

  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, projenin bölgeye çok büyük kıymet kattığını belirtti. 

 

  Demircan, "20 bin metrekarelik bir alanı kapsayan projede, yolun  altında otoparklar var. 'Otopark problemi var' diye Tarlabaşı'nda hayat durmuştu.  Oysa bakın Tarlabaşı'ndaki sokaklar dış cephesi orijinaline uygun olarak restore  edildi. Yerin altı oyulup, otopark yapılacak. Binalar da içten birleştirilip iç  bahçeler gerçekleştirilecek. Binaları içten daha kullanışı hale getirdik ama bunu  tarihi mirasa sahip çıkarak başardık. Bu kendi çapında bir devrimdir. Türkiye ve  dünya için de örnek teşkil edecektir" diye konuştu. 

 

  Bir bölgede hareketliliğin ancak ticaret ve ekonomi aracılığıyla  oluşturulabileceğine dikkati çeken Demircan, "Belediye yatırımcının yanında ve  şehrini geliştirmek istiyor. Yaptığımız buydu ve projelerimiz ilgi gördü. Kentsel  dönüşüm projelerini, elbette yatırımcılar aracılığıyla yapacağız. Neticelerini  gördük ve Beyoğlu'ndaki projeleri daha fazla yatırımcı soruyor"  değerlendirmesinde bulundu. 

 

  Demircan, Beyoğlu'nda yatırımlar konusunda hareketlilik yaşandığına  işaret ederek, Tarlabaşı ve Okmeydanı projelerinin "ikonik projeler" olduğunu  söyledi. 

 

 İlçelerinin yatırım anlamında en önemli lokasyonlardan olduğunu  vurgulayan Demircan, yerli ve yabancı yatırımcının Beyoğlu ile yakından  ilgilendiğini dile getirdi. 

 

 Beyoğlu'nda arsa değerlerinin de yükseldiğini aktaran Demircan,  "Tarlabaşı ve Karaköy bölgesi, geçtiğimiz yıllara göre 50 kat değerlendi. Eğer  bir muhitte değerlenme varsa oraya yeni yatırım geliyordur. Bu da istihdam ve  ticaret mekanizması olarak yansır. Bir bölgedeki değerlenme, o bölgede malı mülkü  olmayan ya da sokaktaki işsiz vatandaşa da ekonomik katkı sağlar" ifadelerini  kullandı. 

 

 Proje 

 

 Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi, bölgedeki 9 yapı adasında, 20 bin  metrekarelik alandaki 188'i tescilli 269 binanın, bu binaların arasındaki  sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor. 

 

 Tarihi binaların restore edilerek, diğer yapıların ise aslına uygun  olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileneceği proje kapsamında, Tarlabaşı'nda  daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.  Projede, tüm konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı  yaya alanları da yaratılacak. 

 

 Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile büyüklükleri 50 ile 100  metrekare olan küçük tarihi evler, beşer-onar gruplar halinde birleştirilip tek  bir blok haline getirilecek. Bloklar oluşturulurken, binaların dış cepheleri  korunacak. Binaların içlerinde alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve  pansiyonlar olacak. Yüzde 52 konut alanı, yüzde 12 ticaret, yüzde 17 turizm ve  yüzde 14'ü de ofis alanından oluşan projenin maliyeti yaklaşık 500 milyon lirayı  bulacak. 


Vatan


Geri Dön