25 / 04 / 2024

Tarsus Amerikan Koleji'nden 11 bin metrekarelik yeni kampüs yatırımı!

Tarsus Amerikan Koleji'nden 11 bin metrekarelik yeni kampüs yatırımı!

Tarsus Amerikan Koleji'nin yeni kampüs projesi ve yeni öğretim dönemiyle ilgili projeleri anlatıldı. Kolej, Eylül ayında tamamlanacak 11 bin metrekarelik yeni kampüsüyle kaliteli eğitimi, konforlu yerleşim birimleriyle beraber sunacak...



125 yıldır hem eğitime hem de öğrencilerinin geleceğine yatırım yapan Tarsus Amerikan Koleji'nin yatılı öğrenci kapasitesini artırdığını ifade eden Tarsus Amerikan Koleji Müdürü Tekin Baransel, 30 milyon lira yatırımla yapılan yerleşkede, 2013-2014 eğitim yılından itibaren yatılı öğrenci kapasitesi'nin 140'a çıkacağını anlattı.


Öğrencilerin geniş yatakhaneler, modern yerleşim birimleri ve çağdaş teknolojik olanaklarla donatılan dersliklerden faydalanabileceklerini dile getiren Baransel, Türkiye için liderler, dünya için liderlik anlayışıyla eğitim veren Tarsus Amerikan Koleji'nin yeni kampüs projesini ve öğrencilere sundukları imkanları anlatmak için 5 büyük şehirde tanıtım toplantıları düzenlediklerini kaydetti.


Türkiye'de IB Diploma Programı uygulama yetkisine sahip 20 okul içerisinde, İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa dışında tek okulun Tarsus Amerikan Koleji olduğunu ve yeni yatırımlarla eğitime hizmet verdiklerini vurgulayan Baransel, "Yatılılık, 125 yıllık geleneğimizin ayrılmaz bir parçası. Şimdi bu olanaktan yararlanacak öğrenci sayımızı 140'a çıkarıyoruz. Asırlık kampüsümüzün hemen karşısında yer alan yeni yerleşim biriminde spor salonu, yemekhane, 600 kişilik konferans salonu ve kütüphane olarak restore edilen tarihi Sadık Paşa binası ile yeni öğretim yılına hazırız. Bölgenin en köklü okulu Tarsus Amerikan Koleji olarak, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, etkili iletişim kurabilen, her yönüyle nitelikli hayat süren, çevreye duyarlı, özgüvenli, İngilizce'ye ana dili kadar hakim, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumlulukları edinmiş bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Baransel, okullarından mezun olanlar arasında çok sayıda ünlü kişi ve yöneticinin de bulunduğunu kaydetti. Toplantıya okuldan mezun olan bazı Antalyalılar da katıldı.


AA


Geri Dön