25 / 04 / 2024

Tarsus İbrişim Okulu'nun tesise dönüşümü hakkında bilgi verilecek!

Tarsus İbrişim Okulu'nun tesise dönüşümü hakkında bilgi verilecek!

Tarsus Belediyesi’nin kapanan bir köy okulunu yaşam merkezine dönüştürdüğü ve yaymak istediği proje için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Danışmanlarıma ayrıntılı bilgi verin” dedi



Tarsus Belediyesi, daha önce köy statüsünde olan İbrişim Mahallesi'nde taşımalı eğitim nedeniyle kapanan okulun binasını çok amaçlı yaşam tesisine çevirdi. Tesiste doktor/muhtar ve meslek edindirme odaları, kütüphane, çocuk oyun alanları, fitness alanı, basketbol-voleybol sahası ve oturma grupları bulunuyor. Açılışı 18 Mayıs'ta yapılacak olan tesisle ilgili olarak Şevket Can'ın geçtiğimiz haftalarda  Adana  ziyaretinde görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Danışmanlarıma ayrıntılı bilgi verin" dedi.


89 OKUL AYNI DURUMDA

Çalışma hakkında bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İbrişim Okulu örnek proje olduğunu belirtti. Can, taşımalı eğitimden dolayı kapalı olan okullara bütününe talip olduklarını, atıl duran okulları yaşam merkezlerine dönüştüreceklerini söyledi. Can, "Tarsus genelinde 89 köy okulunun ve 3 karakol binasının kapanmış olduğu tespit ettik. Devletimizin zor imkanlarla yapmış olduğu binalar ve arsalar çürümeye terk ediliyor. Bu kapanan okulların bina ve bahçelerinde tadilat yaparak tekrar kullanıma kazandırılması konusunda bir fizibilite çalışması yaptık. Belediyemize tahsisli olan İbrişim okulunu yaşam merkezine dönüştürdük" dedi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüştüğünü belirten Başkan Can, "Sayın Erdoğan'ın Adana ziyareti sırasında konuyu kendilerine aktardım. Projenin ilgisini çektiğini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, danışmanına detaylı bilgi verilmesi konusunda görüşme yapmamızı istedi. Şimdilik bir tanesini yaptık ama hepsine talibiz. Model olacak bu başlangıçla, kapanan okulları mahallelerimizin yaşam merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Can, İbrişim Mahallesi'ndeki yaşam merkezinin 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 13.00'te hizmete gireceğini, açılışa bütün hemşerilerinin davetli olduğunu söyledi.


Sabah


Geri Dön