25 / 04 / 2024

Tarsus'a 3 yıl içinde 30 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Tarsus'a 3 yıl içinde 30 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3 yıl içinde 300 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve yaptırmayı planladıklarını söyledi. Şevket Can, yapacakları projeleri anlattı ve fikir alışverişinde bulundu.



Tarsus'ta bulunan bankaların şube müdürleri ile yemekte buluşan Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları projeleri anlattı ve fikir alışverişinde bulundu. Tarsus için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Başkan Can, "Ortak paydamız olan Tarsus etrafında herkes buluşmalı, yapılacak her hizmet için herkes taşın altına elini koymalı" dedi. 


TARSUS'A PARA GİRİŞİ 

Tarsus'u daha güzel, daha mutlu günlere taşımak için mücadele ettiklerini altını çizen Başkan Can, 54 ilden büyük bir nüfus yapısına sahip olduklarını belirterek, "Adana ve Mersin'e yakın olmamız sebebiyle, vatandaşlarımız kazandıklarını bu iki kentte harcıyor. Birinci amacımız vatandaşlarımızın kazandıkları parayı kendi ilçelerinde harcamalarını sağlamak. İkincisi ise Tarsus'un içine para girişini sağlayarak esnaflarımızın daha da güçlenmesini sağlamak" diye konuştu. 


BELEDİYE BÜTÇESİ 

3 yılda yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını anlatan Başkan Can şöyle dedi: Göreve geldiğimizden bugüne kadar 11 açılış gerçekleştirdik. Şu anda bazı projelerimiz keşif aşamasına geçti, bazılarında ihale aşamasına geldik. Amacımız önümüzdeki 3 yıllık süreç içerisinde 300 milyon liralık yatırımı Tarsus'umuza kazandırmaktır. Bu 300 milyon liralık yatırımın belirli bir oranını belediyemizin bütçesi ile yapacağız. Kalan kısmını da yatırımcılar kanalı ile yapmayı planlıyoruz. 


Sabah Güney


Geri Dön