26 / 04 / 2024

Tasarruf finansman şirketleri BDDK yönetmeliklerine girdi!

Tasarruf finansman şirketleri BDDK yönetmeliklerine girdi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik'te yaptığı bazı değişiklikler, bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen düzenlemelerle yönetmeliğin adında "Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik" olarak değişiklik yapıldı.

İsim değişikliğiyle yönetmeliğin amacı da "finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketlerinin muhasebe ve karşılık uygulamalarına ve kamuya açıklanacak finansal tablolarının biçim ve içeriğine ilişkin usul ve esasları düzenlemek" şeklinde oldu.

Tasarruf finansman şirketleri BDDK yönetmeliklerine girdi!

İlgili yönetmeliğin adına "tasarruf finansman şirketlerinin" girmesiyle, şirketlere atıfta bulunulan tüm kısımlara aynı ibare de eklendi. Yine ayrıca yönetmelikte geçen "alacaklar", "kanun" ve "şirket" sözcüklerinin karşılığı da tasarruf finansman şirketlerini de kapsayacak biçimde genişletildi.

Diğer bir taraftan gerçekleştirilen isim değişikliği düzenlemesinden sonra BDDK'nın Tekdüzen Hesap Planı Hakkında Yönetmelik'inde de bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Yapılan bu değişiklikle de, söz konusu yönetmelik hükümlerine Türkiye'de faaliyetteki bankalar, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin dışında tasarruf finansman şirketleri de tabi tutulmuş oldu.

 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!


Geri Dön