25 / 04 / 2024

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.



Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, inşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebine ilişkin soru önergesi verdi. Saadet Partili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Saadet Partili Abdulkadir Karaduman, "Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. Abdulkadir Karaduman, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"02.07.2021 tarihli Tasarruf Şirketlerinin tasfiyesi kararının ardından TMSF aşağıdaki açıklamayı yapmıştır; 
“Henüz teslimat almamış tasarruf birikimi ödemesi yapan müşterilerin, sözleşmeden kaynaklanan taksit ödemeleri durdurularak, bu kişiler daha sonra yapılacak duyurular ile alacaklarını tasfiye komisyonuna bildirmeye çağrılacaklardır. Teslimat alan finansman dönemindeki müşteriler ise, taksitli borçlarını sözleşme koşullarına uygun şekilde ve düzenli olarak, sadece ilgili şirketlerin web sayfalarında yer alan banka hesap numaralarına ödeyeceklerdir. Vadesi geldiği halde ödemesini yapmayanlar hakkında hukuki takip işlemleri başlatılacaktır. 

Faize bulaşmadan ev veya konut sahibi olmak için sisteme dâhil olan vatandaşlar şirketlerin tasfiyesi kararı ile mağdur edilmiştir. Tasfiye kararının ardından hak sahipleri belirsizlikler içinde bırakılmıştır."

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM de!

Saadet Partili Abdulkadir Karaduman'ın soruları şu şekilde:

1. 21 Tasarruf Şirketinin tasfiyesi kararının ardından alacaklı olan ve karardan doğrudan etkilenen kişi sayısı kaçtır? 

2. Tasfiye kararının ardından yaşanan belirsizlikler ne zaman giderilecektir? 

3. Tasfiye kararının alındığı 02.07.2021 tarihinden bu güne kadar alacağı teslim edilen kişi sayısı kaçtır? Hâlihazırda alacaklarını tahsil edememiş kişi sayısı kaçtır?

4. Önümüzdeki süreçte belirsizliklerin giderilmesini sağlamak ve yeni mağduriyetlerin oluşmasını engellemek amacıyla hangi çalışmalar yapılmaktadır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön