26 / 04 / 2024

Tatvan'da dostluk parkı kuruldu!

Tatvan'da dostluk parkı kuruldu!

Tatvan İlçe Belediyesi ile bir turizm şirketi tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında  gönüllü olarak gelen 10 genç, Van Gölü kıyısındaki temizlik çalışmalarının ardından sahile mini bir "dostluk parkı" kurdular



Kamp sorumlusu Aslı Gürkonak, 11 günden bu yana sahilde çalışma yaptıklarını, bu çalışmaların vatandaşları da etkilendiğini ve böylece halkta çevreye olan duyarlığın pekiştiğini ifade etti. Dört farklı ülkeden Tatvan'a gelen gençlerin sahilde dostluk parkı kurduklarını anlatan Gürkonak, şunları söyledi: "Kurduğumuz bu dostluk parkına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaptığımız çalışmanın, çevreye duyarlılık noktasında etkili olacağına ve olumlu yönde katkı sağlayacağına inanıyorum. Sosyal sorumluluk kapsamı çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla, ilçeye yararlı olduğumuza inanıyoruz." İspanya'dan Tatvan'a gelip çevre temizlik çalışmalarına katılan Carlos Norend Sastre de arkadaşlarıyla birlikte bu projeye katıldığı için çok mutlu olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bu proje kapsamında ülkemizden çok uzak yerlere geldik. Ülkemizde de aynı tür projelere katılıyoruz. Ancak uzak bir yerde, farklı bir kültürde bu projede bulunmak çok daha farklı bir duygu. İnsanlara güzel şeyler öğretmek, güzel şeyler tavsiye etmek bizi mutlu ediyor. Burada bulunduğumuz için çok mutluyuz. Buradaki insanlar çok güzel. Çok misafirperverler. Hiçbir şeyi reddetmiyorlar. Çok sıcak kanlı insanlar. Onlara teşekkür ediyoruz." Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise gençlerin Tatvan'da önemli işler yaptıklarını, çevreye karşı duyarlılığı artırdıklarını söyledi.

 

Ok, "Yabancı gençler Van Gölü sahillinde yürüttükleri çalışmalar, ilçede yaşayan vatandaşların da ilgisini çekti. Umuyoruz ki vatandaşlar çevre konusunda bundan sonra daha çok duyarlılık gösterir. Ayrıca gençlerin Tatvan'a kazandırdığı mini dostluk parkı da bu çalışmaların sürekli hatırlanmasına vesile olacak" diye konuştu.

AA


Geri Dön