25 / 04 / 2024

TAV cirosunu yüzde 14 yükseltti!

TAV cirosunu yüzde 14 yükseltti!

TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk dokuz aylık rakamlarını açıkladı. Buna göre yolcu sayısını yüzde 8 artıran şirket, cirosunu yüzde 14 yükseltti.



TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk dokuz aylık rakamlarını açıkladı. Buna göre yolcu sayısını yüzde 8 artıran şirket, cirosunu yüzde 14 yükseltti. İlk dokuz ayda 822 milyon Euro ciro açıklayan TAV, aynı dönemde amortisman ve vergi öncesi faaliyet karını ise yüzde 21 artırarak 395 milyon Euro’ya çıkarttı.


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, beklentilere uygun bir şekilde 2015 yılı TAV Havalimanları için hem faaliyetler hem de finansal sonuçlar anlamında oldukça iyi geçtiğini açıkladı. İlk dokuz ayda hizmet verilen havalimanlarında 78 milyon yolcuya ulaştıklarını ifade eden Şener, “Toplam yolcu sayımızı yüzde 8 artırdık. İstanbul Atatürk’te ise dış hat yolcumuz yüzde 11 artış kaydetti. Hem havacılık hem de ticari gelirlerimizin oldukça iyi seyretmesi sebebiyle toplam ciromuz yüzde 14 artış gösterdi. Faaliyet kaldıracı, düşük kira gideri ve olumlu kur nedeniyle FAVÖK 2014’e kıyasla yüzde 21 artarak cironun oldukça üstünde bir büyüme kaydetti. Kurdaki oynaklık nedeniyle yaşanan nakit olmayan faaliyet dışı giderler (kur farkı ve ertelenmiş vergi) sebebiyle her ne kadar net kar yatay seyretse de, ilk dokuz ayda oldukça kuvvetli bir nakit akışıyla net borçluluğumuzu yüzde 12 azalttık.” dedi.


Atatürk Havalimanı’nda uçak park alanı yatırımlarının bitmek üzere olduğunu dile getiren Şener, “Bu yatırımı tamamlayıcı nitelikte olarak bizim üstlenmiş olduğumuz ve geçen çeyrek başladığımız terminal genişleme yatırımı inşaatı ise devam ediyor. İslam dünyasının en kutsal ikinci şehri olan Medine’ye hizmet veren havalimanımızın yeni terminalini kullanıma açtık ve bu görevi yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz.” diye konuştu.


Sözcü


Geri Dön