27 / 04 / 2024

Adana'daki konutların yüzde 14.74'ü deprem sigortalı"

Adana'daki konutların yüzde 14.74'ü deprem sigortalı

"Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, son günlerde çok sayıda deprem meydana geldiğini ve Adana'daki konutların sadece yüzde 14.74'ünün deprem sigortası ile güvence altında olduğunu bildirdi



Serdar, yaptığı yazılı açıklamada, Kozan'da, en büyüğü 4.6 şiddetinde toplam 20 deprem meydana geldiğine dikkati çekerek, can ve mal kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu, ancak vatandaşların konutlarını mutlaka kontrol ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu vurgulayan İdris Serdar, açıklamasında, "Depremler hayatımızın değişmez bir gerçeği. Bizler de bu gerçekle yaşamayı öğrenmek, depremden korunmaya yönelik önlemleri almak zorundayız. Bu önlemlerin başında da konutlarımızın, iş yerlerimizin sağlamlığına dikkat etmek geliyor" ifadelerine yer verdi.

Depremin binalar üzerinde yarattığı maddi zararı teminat altına alan "Zorunlu Deprem Sigortası"nın önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Serdar, şunları vurguladı: "Devlet İstatistik Kurumunun 2000 yılı verilerine göre, Adana'da toplam 375 bin 351 konut bulunuyor. Bunlardan yüzde 14.74'ü, yani 55 bin 317'si Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alınmış durumda. Depremin konutlarımız üzerinde yarattığı maddi zararın yükü altında ezilmemek ve deprem sonrasında zor durumda kalmadan hayata devam edebilmek için tüm vatandaşlarımızı sigorta yaptırmaya davet ediyoruz."
AA


Geri Dön