18 / 04 / 2024

TAV, DHMİ'den tazminat alacak!

TAV, DHMİ'den tazminat alacak!

TAV Havalimanları Holding, Atatürk Havalimanı'nın sözleşme tarihinden önce kapatılması nedeniyle DHMİ'den tazminat alacak. Şirket uğrayacağı kâr kayıplarının tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı bekliyor...



TAV Havalimanları Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Atatürk Havalimanı kapanışı hakında açıklama yaptı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile imzaladığı kira sözleşmesi uyarınca, 3 Temmuz 2005 tarihi saat 00.01'den başlamak ve 2 Ocak 2021 tarihi saat 24.00'te sona ermek üzere, toplam 15,5 yıl süreyle Atatürk Havalimanı dış ve iç hatlar terminal binası, katlı otopark ile genel havacılık terminalini işletme hakkını haiz olan TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. (TAV İstanbul)  tarafından işletilen Atatürk Havalimanı'ndaki tüm ticari uçuşlar 6 Nisan 2019 tarihi saat 02:00 itibarıyla İstanbul Havalimanı'na transfer edildi. 

TAV Havalimanları Holding'in 22 Ocak 2013 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında DHMİ tarafından şirkete gönderilen yazıda, İstanbul'un Avrupa yakasına yapılacak yeni havalimanının (İstanbul Havalimanı) TAV İstanbul'un 3 Ocak 2021'e kadar geçerliliği süren kira sözleşme süresinin bitiminden önce hizmete açılması halinde, çakışma dönemine ilişkin şirketin uğrayacağı kâr kayıplarının DHMİ tarafından tazmin edileceğinin ve kayıpların tespiti için bağımsız kuruluşlardan yararlanılabileceğinin ifade edildiğini açıklamıştı. 

Atatürk Havalimanı'nın sözleşme süresinden daha önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle TAV Havalimanları Holding'in uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, şirkete ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. 

Şirket uğrayacağı kâr kayıplarının tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı bekliyor.
 
TAV Havalimanları Holding'in KAP açıklaması: 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ("DHMİ") ile imzaladığı Kira Sözleşmesi uyarınca, 03.07.2005 tarihi saat 00.01'den başlamak ve 02.01.2021 tarihi saat 24.00'te sona ermek üzere, toplam 15,5 yıl süreyle Atatürk Havalimanı dış ve iç hatlar terminal binası, katlı otopark ile genel havacılık terminalini işletme hakkını haiz olan TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ("TAV İstanbul")  tarafından işletilen Atatürk Havalimanı'ndaki tüm ticari uçuşlar 6 Nisan 2019 tarihi saat 02:00 itibarıyla İstanbul Havalimanı'na transfer edilmiştir.

22 Ocak 2013 tarihinde yaptığımız Özel Durum Açıklaması'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi ("DHMİ") tarafından Şirketimize gönderilen yazıda, İstanbul'un Avrupa yakasına yapılacak yeni havalimanının ("İstanbul Havalimanı") TAV İstanbul'un 3 Ocak 2021'e kadar geçerliliği süren kira sözleşme süresinin bitiminden önce hizmete açılması halinde, çakışma dönemine ilişkin şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının DHMİ tarafından tazmin edileceğinin ve kayıpların tespiti için bağımsız kuruluşlardan yararlanılabileceğinin ifade edildiğini duyurmuştuk.

Atatürk Havalimanı'nın sözleşme süresinden daha önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, Şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir. 

Şirketimiz uğrayacağımız kâr kayıplarının tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı beklemektedir.           

 

Sani Şener: Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok!
 


Geri Dön